Otoda yeni marka demek ki oluyormuş

Güncelleme Tarihi:

Otoda yeni marka demek ki oluyormuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2013 09:46

ÇİNLİ otomobil üreticisi Chery ile İsrailli Israel Corporation şirketinin 2007 yılında ortaklaşa kurduğu şirket Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk meyvesini verdi.

Haberin Devamı

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan ve bugün Porsche’nin Türk tasarımcısı Hakan Saraçoğlu’nu bünyesine katarak otomotiv sektöründeki iddiasını her geçen gün artıran Chery, İsrail’de kurduğu Qoros markası ile dünyanın dev üreticileriyle rekabete hazır hale geldi. İsrail’in, bugün Türkiye’nin yaptığı gibi, kendi otomobilini üretme konusundaki kararlılığı neticesinde ortaya çıkan Qoros, fuarda nihai üretime hazır modellerini de sergileyerek herkese ‘Demek ki oluyormuş’ dedirtmeyi başardı.

İŞTE O ARAÇ / FOTO-GALERİ

İSRAİL’İN BABAYİĞİTİ

İsrail’in ‘babayiğiti’ olarak tanımlanabilecek, ülkenin en büyük holdingi Israel Corporation’ın kuruluş serüveni de ‘teşviklere’ dayanıyor. 1968 yılında, o dönemin Ekonomi Bakanı Pinchas Sapir’in yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek için açıkladığı teşvik yasasının ardından, Israel Corp’u kurarak ülkenin ilk yabancı yatırımcılarından biri haline gelen Shaul Eisenberg, bugün Tel Aviv Borsası’nın en değerli şirketinin altına imzasını attı. Geçmişinde otomotiv sektörüne ilişkin daha öncesinde herhangi bir üretim geçmişi de bulunmayan şirket, üretim aktivitelerinin yarısını ve cirosunun yüzde 70’ını dış pazarlardan elde ediyor. Şirket gübre, kimya, enerji, denizcilik ve taşımacılık sektörleri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

ÜRETİM ÇİN’DE

Haberin Devamı

Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği Qoros GQ3, her ne kadar Çin’de üretilecek olsa da, pazarlaması tamamen İsrail üzerinden gerçekleştirilecek. 1.2 litre 3 silindirli turbo ve 1.6 litre benzinli motor seçeneklerinin yer alacağı araç, kendine has çizgileriyle dikkat çekiyor. Avrupa ve Çin’deki güvenlik testlerinde en iyi dereceleri almak için tasarlandığı belirtilen aracın, 2013 yılının ikinci yarısında Çin’de, sonrasında da Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor. Aracın daha sonra, crossover versiyonunun da tanıtılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!