100 bin memur iş bırakacak

Güncelleme Tarihi:

100 bin memur iş bırakacak
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2013 16:33

Memurlar yarın 81 ilde hayatı durduracak. Adliyelerde, Sosyal Güvenlik Kurumlarında, vergi dairelerinde, nüfus işlerinde, kaymakamlıklar ve valiliklerde memurlar çalışmayacak. Türkiye genelinde 100 bin memur iş bırakacak. Ankara'da 15 bin memur Maliye Bakanlığı'na yürüyecek.

Haberin Devamı

 
Türkiye Kamu-Sen'e baÄŸlı Türk Büro Sen ile Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na baÄŸlı Büro Emekçileri Sendikası yarın Türkiye genelinde iÅŸ bırakacak. Adliyeler, sosyal güvenlik ÅŸubeleri, vergi daireleri, nüfus ve vatandaÅŸlık iÅŸleri, kaymakamlıklar, valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumunda yarın hizmet verilmeyecek. Türk-Büro-Sen Genel BaÅŸkanı Fahrettin YokuÅŸ, maÄŸdur olmamaları için vatandaÅŸlara 'iÅŸlerinizi ya bugün ya da perÅŸembe günü gerçekleÅŸtirin. 43 kamu kurumuna gitmeyin' çaÄŸrısında bulundu. Â

FAZLA MESAİ, ÜCRET ADALETSİZLİĞİ
 
Memurlar, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Ocak 2013'ten itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine göz diktiklerini düşündükleri hükümete 'dur' demek için eylem yapıyor.

Haberin Devamı

VATANDAŞA ÇAĞRI: ANLAYIŞLI OLUN
 
Genel Başkan Fahrettin Yokuş, amaçlarının vatandaşı mağdur etmek olmadığını vurgularken, "amacımız hükümetin yanlış politikalarına dur demektir. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Hükümet, çalışanların elinden kazanım şartlarını almaktadır. Bu konuda diyalog çabalarımız da sonuç vermemiştir. Bize iş bırakma eylemi dışında bir çıkış yolu bırakmamışlardır. Bu manada vatandaşlarımızdan anlayışın ötesinde destek de bekliyoruz" dedi.
 
Ä°ZÄ°N ALMADILAR!

Türk- Büro- Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, eylem için herhangi bir izne gerek olmadığını ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına göre demokratik tepkilerini dile getireceklerini söyledi. Ankara'da Maliye Bakanlığı'na yürüneceğini diğer illerde ise her iki sendikanın ortak hareketle şehir meydanlarında toplanıp basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.
 
Aslan, eylemin ana omurgasını Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının oluşturduğunu dolayısıyla onların da eylemde yer alacaklarını belirterek, "Düşünebiliyor musunuz ocaktan itibaren aylık 450 ila 700 lira arasında kayıpları oldu. Ortalama 500 lira. Fazla mesai kaldırıldı ama fazla çalışma devam ediyor. Vergi haftasında personele nasıl fazla çalışma yapmayın, diyeceksiniz. Ağır ceza mahkemelerinde duruşmalar gece yarılarına kadar sürüyor. Zabit katibinin benim mesaim bitti, deyip gitmesi mümkün mü" diye sordu. Aslan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanlış bilgilendirildiğini düşündüklerini ancak doğruları anlatmak için randevu taleplerine karşılık verilmediğini söyledi.
 
BÃœRO-SEN YOK!
 
Aslan, Memur-Sen'a bağlı Büro-Sen'i de bizzet sendika merkezine giderek eyleme davet ettiklerini belirterek, "Bize hem bağlı oldukları konfederasyonla hem de kendi aralarında bir değerlendirme yaparak, yanıt vereceklerini söylediler. 13 Şubat'taki bu ziyaretimizden sonra ne bize ne de BES'e herhangi bir yanıt vermediler, dönüş yapmadılar" dedi.

Haberin Devamı

NEDEN Ä°Åž BIRAKIYORLAR?

-Kamuda iş yoğunluğu ve personel yetersizliği gibi gerekçelerle fazla mesai çalışması yapıldığı halde 02 Kasım 2011 tarihinde çıkartılan 666 Sayılı KHK ile 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin çalışanlara ödenmesi,

-Memurun iş güvencesinin kaldırılmak istenmesi

-Ãœcret adaletsizliÄŸinin giderilmesi,

-Ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesi,

-Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesi,

-4/B - 4-C uygulamasına son verilmesi,

-Uluslararası normlarda Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı verilmesi

-Vergide adalet sağlanması,

-Hükümet ve bürokrasi tarafından yapılan sendikal ayrımcılığa dur denilmesi,

Haberin Devamı

-Kamudaki kadrolaÅŸmaya son verilmesi.

ayalp@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!