Hamsi için gittiler, 100 köpekbalığı ile döndüler

Güncelleme Tarihi:

Hamsi için gittiler, 100 köpekbalığı ile döndüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 15:07

Ordu'da hamsi avına çıkan balıkçıların ağına 100 köpek balığı takıldı.

Haberin Devamı

Gülyalı Balıkçı Kooperatife bağlı bazı balıkçılar sabahın erken  saatlerinde hamsi avı için denize açıldı. Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra ağlarını denize bırakan balıkçılar  daha sonra ağları toplamaya başladı. Ardından ağlarını çekmeye çalışan balıkçılar bir anda ağlarının  ağırlaştığını fark etti.

İŞTE BÖYLE DÖNDÜLER / FOTO-GALERİ

 Bunun üzerine ağlarını kontrol eden balıkçılar ağlarına köpek  balıklarının takıldığını gördü. Ağlarını toplamaya devam eden balıkçılar yaklaşık  100 köpek balığını kayıklarına alarak kıyıya döndü.

Konuya ilişkin Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, “İlk defa balıkçılarımızın ağına bu kadar fazla   köpek balığı takıldı” dedi.  Köpek balıklarının ne türde olduklarını tam bilemediklerini ifade eden  Sağlam, “Köpek balığı yakalayan balıkçılarımız da çok şaşkın. Çünkü bu kadar  fazla köpek balığı ile karşılaşmamışlardı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Köpek balıklarının 1.5 ile 2 metre arasında değişen boylarda olduğunu  anlatan Sağlam, şunları kaydetti:

Hamsi için gittiler, 100 köpekbalığı ile döndüler

“Sabah erken saatlerinde balıkçı arkadaşlarımız hamsi avı için denize  açılmışlar. Kıyıdan bir süre içeriye açılan balıkçılarımız daha sonra ağlarını  denize bırakmışlar. Ardından ağlarını toplamaya başladıklarında köpek balıkları  ile karşılaşmışlar. Balıkçılarımız ağlarına takılan köpek balıklarını kıyıya  getirdiler. Açıkçası hepimiz çok şaşırdık. Daha önce bir kaç tane köpek balığı  yakalamıştık ancak bu kadar fazlasıyla ilk defa karşılaşıyoruz. Ayrıca küçük  balıkların korunması amacıyla köpek balıklarının yakalanmış olması bizi daha da  mutlu etti.”

Sağlam, köpek balıklarını bazı illerdeki yem fabrikalarına sattıklarını  sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!