"Neymiş, memurlar orada senede 1-2 ay tatil yapacaklarmış"

Güncelleme Tarihi:

Neymiş, memurlar orada senede 1-2 ay tatil yapacaklarmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 14:38

Başbakan Erdoğan, kamu kurumlarına ait dinlenme tesislerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve kapatılabileceklerinin sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"nın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşma yaptı.

Son Bakanlar Kurulu toplantısında kamu kurumlarının ’gayrimenkul israfı’ konusu üzerinde durduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Buralarda çok ciddi israf var. Neden? Senede 1-2 ay gidecekler, tatil yapacaklar, kamp yapacaklar. Ondan sonra ne olacak? Ondan sonra 10 ay buralar çıplak, çürümeye yüz tutacak. Neymiş Kamu mensuplarının oralarda yazın tatillerini geçirmesine fırsat vermek. İlla devlet böyle bir şeyi yapacaksa, belli otellerle anlaşırsın, oralarda gider yazın o tatillerini yaparlar. İşin sevki idaresi budur, anlayış budur ama bu tür anlayışlar bize maalesef yerleşmedi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BEYAZ EKMEĞİ BIRAKALIM

Erdoğan, ekmek konusunda da yeni bir dönemi başlattıkları bildirerek şunları kaydetti:

"Geçenlerde Bakanımıza söyledim, ’artık şu ekmek işinde farklı bir döneme girmeliyiz’. Şu beyaz ekmek denilen ekmeği sofralarımızdan kaldıralım. Artık has, samimi buğday ununda ekmek üretelim. Bunun yanında kepek oranı yüksek ekmeği sofralarımıza getirelim. Gıda bunda, güç bunda, kuvvet bunda... Her şeyinden arındırılmış hatta zararlı beyaz ekmek.... Niçin biz bunu yapıyoruz? Şimdi onun adımlarını atıyoruz inşallah. Bunu başlatıyoruz, başladı. Hızla da yaygınlaştıracağız."


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!