Dünya devi sadece dört yıl dayanabildi

Güncelleme Tarihi:

Dünya devi sadece dört yıl dayanabildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 00:00

Dünyanın en büyük online kariyer sitesi olan Monster'ın Türkiye macerası kısa sürdü. 2008 yılında Türkiye'de büyük hedeflerle yayına başlayan site 2012 sonu itibariyle www.monster.com.tr'yi kapatarak Türkiye'den ayrıldı. Monster Türkiye ile aynı günde Brezilya ve Meksika gibi diğer gelişmekte olan ülkelerden de çıktı.

Haberin Devamı

Günde ortalama 10 milyon kişi tarafından ziyaret edilen site, kendi alanında dünyanın en büyüğü konumunda bulunuyor. 60 ülkede faaliyet gösteren sitenin 5 binden fazla çalışanı, veritabanında da 100 milyona yakın özgeçmiş bulunuyor. Monster aynı zamanda dünyada en çok ziyaret edilen ilk 40 web sitesinden biri.

2008'DE GELDİ

1994 yılında ABD'de kurulan Monster'ın Türkiye'ye girişi ise 2008 yılında olmuştu. 2006 yılında gelişen pazarlar bölümünü kuran şirket Türkiye ile birlikte Meksika, Brezilya, Rusya ve Latin Amerika'da da faaliyetlere başlamıştı. Monster yetkilileri o dönem Türkiye'ye yaptıkları yatırımın nedenini yabancı yatırımcı ilgisi, bu şirketlerin yaratacağı kariyer fırsatları, ülkedeki genç işgücü, giderek artan internet kullanımı ve büyüyen ekonomi olarak açıklamıştı.

Haberin Devamı

Türkiye'de hızlı büyümek isteyen şirket, Türkiye'nin Monster için bir temel taşı olacağını duyurmuş ve operasyonlara başlamıştı. Hatta 2011 yılında da Türkiye'yi gelişen pazarlarda bölge üssü yaparak liderliğine sektörün tecrübeli isimlerinden Ebru Çapa'yı getirmişti.

MACERA KISA SÜRDÜ

Ancak Monster'ın büyüme stratejisi çok uzun soluklu olmadı. Monster, Türkiye'den ayrıldığını geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına attığı bir e-mail ile duyurdu ve sayfasına 'Monster'ı ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Ülke sayfası 28 Aralık 2012 tarihi itibariyle kullanımdan kalkmış bulunmaktadır' notunu ekledi. Monster'ın veritabanında bulunan tüm özgeçmişler ise silindi.

Monster'ın ani bir kararla Türkiye'den ayrılmasında sektördeki yoğun rekabetin etkili olduğu belirtiliyor. Sektör yetkilileri Yenibiris.com, Kariyer.net ve Secretcv.com gibi yerel online kariyer siteleri ile rekabette zorlandığı ve bu nedenle çekilme kararı aldığını söylüyor.

AYNI ANDA MEKSİKA VE BREZİLYA'DAN DA ÇIKTI

Monster'ın Türkiye'deki eski yöneticileri ise konuyla ilgili yorum vermekten kaçınıyor. Ancak edinilen bilgiye göre şirket sadece Türkiye'de değil başka gelişmekte olan ülkelerde de pazardan çekilme kararı aldı. Yine büyük umutlarla girdikleri Brezilya ve Meksika'dan da Türkiye ile aynı anda ve sitelerine aynı notu koyarak ülkeden çıktılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!