2.5 milyon kış lastiği yetmedi

Güncelleme Tarihi:

2.5 milyon kış lastiği yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 00:00

Kar yağışıyla birlikte hareketlenen lastik sektörü talebe yetişmekte zorlanıyor.

Haberin Devamı

Tüketiciler kış lastiği bulmakta zorlanırken sektör temsilcileri pazarda 1.5 milyon adet kış lastiği bulunduğunu yeni yönetmelikle bu rakamın 2.5 milyona ulaştığını belirtti. Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte kış lastiğine talebin patladığını belirterek, “Lastik pazarı binek grubu yenileme pazarı olarak 10 milyonu aşan bir pazardan oluşuyor. Normalde pazarın yüzde 15’i yani 1,5 milyon adeti kış lastiklerinden oluşurken yeni yönetmelikle birlikte bu pazarın 2,5 milyon seviylerine ulaştığını söyleyebilirim. Bu yılın sonunda kış lastik pazarının oransal olarak yüzde 15’ten yüzde 25’e çıkacağını öngörüyoruz” dedi.

AĞUSTOSTA BAŞLADI

Kış lastiklerini ağustos ayından itibaren bayilerine teslim etmeye başladıklarını belirten Mete Ekin, şöyle konuştu: “Şu anda da tüketicilerimizin ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılayabiliyoruz. Bayilerimizde de ciddi bir yoğunluk söz konusu. Bu noktada tüketicilerimizin kış lastiklerini ekstra bir maliyet olarak görmemelerinin altını bir kez daha çizmek isterim. Tüketicilerimizin kış lastiklerini taktırmak için kar yağışını beklememelerini de tavsiye ederiz.”

Haberin Devamı

PAZAR İTALYA’YA BENZER

Kış lastiği kullanımının trafiğe etkisi olduğunu belirten Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, “Kış lastiği zorunluluğunun tüm araç grupları için yürürlüğe girmesi durumunda, Türkiye kış lastiği pazarının potansiyelini tahmin etmek amacıyla, ülkemize hem coğrafi hem de iklim şartları olarak benzer olan İtalya’yı referans aldık. Ayrıca, İtalya’da da kış lastiği zorunluluğu çok yakın bir zamanda hayata geçti. Bu regülasyon ile geçen sürede kış lastiği kullanımının yüzde 20’lerden yüzde 40’lara kadar ulaştığını görüyoruz. Kış lastiği regülasyonun tüm araçları kapsayacak bir hale gelmesiyle, Türkiye’de şu an yüzde 18’lerde olan kış lastiği penetrasyonunun yüzde 25’lere ulaşacağını öngörüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!