Elektrikli aslan

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli aslan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 00:00

Alman Opel, hem Avrupa’da hem Türkiye’de başarılı sonuçlara imza atan Galatasaray’a sponsor oluyor. Bugün imzalanacak anlaşmayla birlikte Opel, hem Türk Telekom Arena’da tanıtımlar yapıp panolarda yer alacak hem de Fatih Terim’e 2 adet elektrikli modeli olan ‘Ampera’ verecek.

Haberin Devamı

OTOMOBİL markaları arasındaki ezeli rekabet yeşil sahalarda da bütün hızıyla devam ediyor. Doğuş Otomotiv, Mercedes ve Toyota’nın ardından Opel’de futbola destek veren markalardan biri oldu. Galatasaray’la yıllık bir kaç milyon doları bulacak işbirliğine imza atan Alman otomotiv devi Opel, bunun karşılığında stad reklamları, saha içi panolarında yer alacak, stadyum dışında modellerini sergileyecek. Futbolculara da araç tahsis etmesi beklenen Opel’in en büyük süprizi ise ‘İmparator’ lakaplı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e olacak. Opel, Terim’e Amerika’da ve Avrupa’da büyük beğeni toplayan ve Türkiye’de yeni satışa sunduğu elektrikli modeli Ampera’dan 2 adet verecek. Aracın fiyatı yaklaşık 50 bin Euro.

İMZALAR BUGÜN ATILIYOR

Opel ile Galatasaray arasında yapılacak işbirliğine ilişkin imzalar bugün saat 13.30’da Türk Telekom Arena’da atılacak. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik’in katılacağı imza töreninde, sponsorluğa ilişkin detaylar verilecek. Konuya yakın kaynaklar, imza töreninin önceki gün gerçekleşen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden önce yapılmasının kararlaştırıldığını ancak GS yönetiminin yoğunluğu nedeniyle, törenin bugüne ertelediğini belirtiyorlar. Opel bu sponsorlukla birlikte hem Avrupa’da hem Türkiye’de başarılı sonuçlar alan Galatasaray sayesinde daha geniş kitlelere ulaşıp, marka algısı ve satış adetlerini yükseltmeyi planlıyor

Haberin Devamı

FUTBOLUN GLOBAL SPONSORU

Geniş kitleleri peşinden sürükleyen futbol, otomobil gibi hızlı ve tutku dolu bir ürünle çok iyi bağ kurmayı başarıyor. Bu sayede otomobil markalarıyla futbol arasındaki sponsorluk ilişkisi de yıllardır artarak devam ediyor. Futbol ile marka değerlerini birleştirip, global anlamda yoğun bir sponsorluk çalışması yürüten markalardan biri de Hyundai-Kia grubu. Şirket, Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonaları’nın resmi Sponsorluğu’nu 2022 yılına kadar sürdürecek.

Hangi markalar hangi takıma destek veriyor

· Doğuş Otomotiv,  2004’ten bu yana Türkiye’nin önde gelen futbol kulüplerine destek veriyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Rizespor kulüplerine sponsorluk çerçevesinde araç tahsisinin yanı sıra altyapı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik de katkı sağlıyor.
· Mercedes Benz Türk, spor alanında Futbol ve Basketbol Milli takımlarımızın sponsorluğunu uzun süredir devam ettiriyor.
· Toyota, Beşiktaş ile 2011-2012 sezonundan itibaren 3 yıllık süreyle tüm maçlarında göğsünde ‘Toyota’ logosuyla mücadele etmesi yönünde sponsorluk anlaşması yürütüyor.

Haberin Devamı

Krizi Türkiye ile aşacak

KRİZDE bulunan Opel, yeni pazar arayışı içine girdi. Özellikle Rusya ve Türkiye’deki otomobil pazarına girerek eski güçlerine kavuşabilecekleri konusunda açıklamalarda bulunan Opel’in Dönem Başkanı Thomas Sedran, “Benim için Rusya, Alman markası olarak daha fazla pazar sahibi olabileceğimiz bir ülke. Aynı durum Türkiye için de geçerli. Bu iki ülkeye yatırım yaparak Avrupa’daki krizi önleyebiliriz” dedi. Opel şu anda Volkwagen ve Renault markalarından sonra üçüncü sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!