Savaşı biz kazandık

Güncelleme Tarihi:

Savaşı biz kazandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 23:15

Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi akıllı telefonlar arasında yüzde 72’lik pazar payıyla Apple’ı geçti. Google Başkanı Eric Schmidt, “Apple’ın payı yüzde 14’te kaldı. Açıkça savaşı biz kazandık” dedi.

Haberin Devamı

AKILLI cep telefonları arasında en sıkı rekabetin yaşandığı 2012 yılında, Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemli cep telefonlarının liderliğiyle sonuçlandı. Andorid tabanlı cep telefonlarının dünyada yüzde 72’lik pazar payıyla liderliğe oturduğunu söyleyen Google Başkanı Eric Schmidt, “Apple’ın payı yüzde 14’te kaldı. Açıkça savaşı biz kazandık” dedi. Google, Nokia ve Apple dışındaki bütün cep telefonu üreticilerine verdiği açık kaynaklı Android işletim sistemiyle rakibini geride bıraktı. Android işletim sistemini kullanan telefon ve tablet başına 2 dolar para kazanan Google’ın, Android’ten elde ettiği gelir bu yıl 2 milyar dolara yaklaşacak.

90’LARDAKİ MICROSOFT GİBİYİZ

Microsoft’un 1990 yılından itibaren masaüstü bilgisayarlarla ulaştığı başarıyı bugün Google’ın yakaladığını anlatan Schmidt, “Her gün 1.3 milyondan fazla Android tabanlı cep telefonu satılıyor. Bu kullanıcılar arasında ciddi bir platform değişikliği yaşandığını gösteriyor. 20 yıl önce Microsoft ile Apple arasında yaşanan rekabette bugün Google, Microsoft’un yerini almış durumda. Google’ın büyümesinde paylaşmak esastır. Stratejimizin temelinde daha büyük bir pasta oluşturma yatıyor. İyi kontrol edilmeyen ve iyi yönetilmeyen büyük paya sahip rakiplerimizi açık sistem uygulamalarızın kavvetiyle yeneceğiz.”
Apple CEO’su Tim Cook’un röportaj vermesinin ardından Fortune dergisine konuşan Google CEO’su Larry Page de, “Apple ile aramızdaki kavga aslında
biraz şov için” diye konuştu. Apple ve Google’ın bazı alanlarda ortak çalıştığını ve yüz yüze bakan iki insanda olduğu gibi şirket olarak da birlikte hareket etmeleri gereken noktalar olduğunu hatırlatan Page, “Şirketlerin rekabeti nedeniyle ortaya çıkan sonuçlarır, kullanıcıları zor durumda bırakmaması gerekiyor. Biz ürünlerimizi olabildiğince ulaşılabilir seviyede tutuyoruz. Biz Apple ile her konuda görüşüyoruz ama hepsi bu. Sadece konuşabiliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Windows 8’e uygulama geliştirmeyeceğiz

APPLE’ın iOS ve Google’ın Android işletim sistemlerinin yanında üçüncü bir ekosistem olan Windows 8’i yaratan Microsoft da rekabete dahil oldu. Nokia ve HTC, akıllı telefonlarında Windows 8 işletim sistemine yer verse de, rakibi Google, Windows 8 için harita ve benzeri uygulama geliştirmeyi düşünmediklerini açıkladı. Google tarafından yapılan açıklamada, “Neye yatırım yaptığımız konusunda çok dikkatli hareket ediyoruz. Windows 8 kullanıcılarının hedef kitlemizde yer aldığını düşünmüyoruz. Ancak daha sonra şartlar değişirse Windws 8 ürünleri için de uygulama geliştirebiliriz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!