Hayatımın üçlüğü ‘Finansbank’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayatımın üçlüğü ‘Finansbank’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 00:00

SPORCU yıllarının kendisine iş hayatında önemli başarılar getirdiğini anlatan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, “İş hayatında da bir basketbol maçının son dakikaları gibi kritik anlar oluyor. Benim hayatımın üçlüğü de Finansbank oldu” dedi.

Haberin Devamı

400 milyon dolarlık yatırımla eğitim ve öğretim hayatına başlayan Şile’deki ‘Özyeğin Üniversitesi’, öğrencilerini ‘sporcu ruhuyla’ yetiştirecek. Sporcu geçmişinin iş hayatında önemli kararları verme noktasında kendisine büyük faydası olduğu söyleyen Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, sporcuların daha hoşgörülü olup takım oyununda daha iyi ilişkiler kurabildiği için iş hayatında da daha başarılı olduğunu savundu.

ÖZYEĞİN BASKETBOL OYNADI / FOTO-GALERİ

BENİM ÜÇLÜĞÜM FİNANSBANK

Robert Kolej takımı ve Fenerbahçe’de basketbol oynayarak spor hayatında başladığını anlatan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Yıldızlar ve Gençler takımlarında 16 yaşımdan 18 yaşıma kadar basketbol oynadım. Voleybol da oynadım. İş hayatında da bir basketbol maçının son dakikaları gibi kritik anlar oluyor. Kritik anlarda doğru kararları vermek çok önemli. Yani 3’lük atayım mı yoksa pivota pas mı vereyim diye düşünüyorsun. Üçlük ihtiyacı varsa o riski göze alıyorsun. Pivota versen yine 1 sayı geride kalabiliyorsun. Benim iş hayatımdaki üçlüğüm de Finansbank oldu” dedi.

Haberin Devamı

SPORCU ‘İŞ’TE BAŞARILI

Sporcuların, edindikleri vasıfları iş hayatında, sosyal hayatta başarılı olmak için bu kriterleri daha da iyi kullandığını savunan Özyeğin, öğrencileri de bu şekilde yetiştireceklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversitelerde yüzme bilmeyen ne kadar fazla genç olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Bizim üniversitemizde yüzme bilmeyen genç kalmayacak. Burada hem öğrencilere hem de dışarıdan gelen herkese yüzme dersi vereceğiz. Bu spor merkezini sadece öğrenciler için yapmadık. Burada aynı zamanda liseler arası turnuva başlatıyoruz geleneksel olacak şekilde. Burayı olabildiğince üniversite dışındaki faaliyetler için de kullanmak istiyoruz.”

Teknopark da yapacağız

BUGÜNE kadar Şile kampusune üniversiteye 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını ancak önümüzdeki dönemde yatırım yapmaya devam edeceklerini anlatan Hüsnü Özyeğin, şu bilgileri verdi: “Üniversite sürekli gelişiyor, her yıl 2 tane yeni bina ekliyoruz. Şu anda 3 bin öğrencimiz bulunuyor. 3 yıl içinde bu sayıyı 7 bin 500’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Üniversite sınırı olmayan faaliyet alanı. Buraya Teknopark yatırımı da yapacağız. ”

Haberin Devamı

Televizyonum yoktu ama zengin kız arkadaşım vardı

ÖZYEĞİN Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Özyeğin, okulun spor kompleksinin açılışını ABD’li eski olimpiyat şampiyonu yüzücü Mark Schpitz ile birlikte yapmaktan mutlu olduklarını  belirterek, “Spitz’in çok büyük hayranıydım. O dönem evimizde siyah beyaz televizyon yoktu.  Zengin bir kız arkadaşım vardı. Kız arkadaşım bana bugün 3 tane madalya aldı diye rapor veriyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!