220 bin oy verdiler, Türkiye’nin ’en beğenilen oto’larını seçtiler

Güncelleme Tarihi:

220 bin oy verdiler, Türkiye’nin ’en beğenilen oto’larını seçtiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 00:00

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye’nin ’en beğenilen otomobilleri’ yarışması ’Otobil’de birincilik kürsüsüne çıkanlar belli oldu. Otobil yarışmasında, 36 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için yarıştı. 17 bin 500 otomobilseverin kullandığı 220 binden fazla oyla belirlenen 12 segmentin en beğenilen modelleri düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

HÜRRİYET Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi, KİP ve Pirelli’nin sponsorluğunda ikincisini düzenlediği Türkiye’nin ’en beğenilen otomobilleri’ yarışması ’Otobil’de kazananlar belli oldu. 21 Eylül tarihinde başlayan Otobil yarışmasında, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 36 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için yarıştı. 17 bin 500 otomobilseverin kullandığı 220 binden fazla oyla belirlenen 12 segmentin en beğenilen modelleri önceki gece Hürriyet Medya Towers’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, ödül töreninde yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün hızlı gelişimine bağlı olarak doğan Türkiye’nin ilk ve tek haftalık gazetesi Otoyaşam’ın yayın hayatında 2.5 yılı geride bıraktığını söyledi. Otoyaşam’ın 2004 yılında birincisini düzenlediği Türkiye’nin en beğenilen otomobil yarışması Otobil’i geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Özpeynirci, "Bu yıl oylama sayısından da anlaşılacağı gibi Otobil çok geniş bir kitleye ulaştı" dedi.

UZMAN GAZETECİLİK: 1990’lı yılların başında otomobil haberlerinin gazetelerin kısıtlı sayıdaki ekonomi sayfalarında sütün haber olarak yer aldığını dile getiren Özpeynirci, şöyle konuştu: "Yatırımların, marka ve modellerin artmasıyla birlikte otomotiv sektörü, sütün haberlerden haftada bir yayınlanan tam sayfa köşelere kaydı. Bunun sonucunda otomotiv alanında uzman gazetecilik kavramı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yerleşmeye başladı. Bugün gelinen noktada ise Otoyaşam’ın ardından yayın hayatına başlayan diğer gazetelerin ekleri kapandı ve yeniden tek sayfa dönemine geri dönüldü. Hürriyet’in farkı ise işte burada ortaya çıkıyor. Grubun en tepesinden, gazetenin üst yönetimine, reklamcısından ekonomi müdürüne kadar Hürriyet’te herkes otomotivin önemini ve gelişimini biliyor, otomotivle ilgili haberler için tek bir sayfanın yetmeyeceğini düşünüyor. Bu da hafta da 10-12 hatta 20-24 sayfayı bulan bir gazetenin ortaya çıkmasını sağlıyor."

HALK OYLARI BELİRLEDİ: Otomobillerin 12 segment ayrı segmentte yarıştığı Otobil’de, otomobilseverlerin oylarıyla öncelikle en çok beğenilen 3 model Aralık’ta finalist olmaya hak kazanırken, ilk tur oylama da sona ermişti. 8 Aralık tarihinde ise 12 segmentte finale kalan 36 otomobil, otomotiv sektörü tarafından yakından tanınan kişilerden oluşan bir jüri tarafından Autodrom pistinde test edilerek oylanmıştı. Ancak bu oylamalar halkın oylarını sadece katsayı bazında etkiledi ve yine nihai belirleyici halk oyları oldu. Böylece, 12 segmentin kazanları belirlendi.

OY KULLANANLARA DA ÖDÜL: Bu yıl Otobil, oylamaya katılan otomobilseverlere verdiği ödüller ile de dikkat çekti. Ödül listesi ise 5 çifte WOW otellerinde 6 gece ücretsiz konuklama, 10 kişiye Pirelli’den birer takım T hız grubu lastik, 5 kişiye Sony’den MV 700 araç içi portatif DVD oynatıcı, 5 kişiye HP M417 fotoğraf makinesi, 10 kişiye Elektronet’ten Parrot Drive Blue araç kiti, 10 kişiye KİP’ten 250 YTL tutarında hediye çeki, 20 kişiye Petrol Ofisi’nden 100 YTL’lik hediye çeki ve 20 kişiye Ziebart Ultra Boya Koruma sisteminden oluştu. Ödülleri kazananlar ise 14 Şubat tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde açıklanacak.

Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri 2005

Küçük sınıf: Mini Cooper

Giriş sınıfı: Seat Cordoba

Orta Sedan sınıfı: Volkswagen Jetta

Orta Hatchback sınıfı: Audi A3

Orta Üst sınıfı: Volkswagen Passat

Üst sınıf: BMW 5 Serisi

MPV sınıfı: Mercedes B Serisi

Coupe Cabriolet sınıfı: Mercedes SLK

Lüks sınıf: Mercedes S Serisi

4X4 sınıfı: Land Rover Discovery 3

Lüks 4X4 sınıfı: Porsche Cayenne

Hafif Ticari Araç sınıfı: Volkswagen Caddy
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!