İsrail devletinin kurulduğu tarihi otele Türk talip

Güncelleme Tarihi:

İsrail devletinin kurulduğu tarihi otele Türk talip
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 00:00

İsrail devletinin kuruluş kararlarının alındığı İsviçre’deki tarihi ‘Grand Hotel Les Trois Rois’ satışa çıkarıldı. Otele Rixos zincirinin sahibi Fettah Tamince de talip oldu.

Haberin Devamı

İSVİÇRE’nin Basel kentinde bulunan dünyanın en eski otellerinden olan beş yıldızlı Grand Hotel Les Trois Rois (Hotel Drei Könige-Üç Krallar Oteli), sahibi İsviçreli işadamı Thomas Straumann’ın ekonomik krize düşmesi nedeniyle satışa çıkarıldı. İsrail devletinin kuruluş kararının alındığı ve ilk Siyonist kongresinin yapıldığı dünyanın en eski otellerinden biri olan Les Trois’in satışı büyük gizlilik içerisinde yürütülüyor. Otele ülke içinden alıcı çıkmayınca, ilgililer otel işine yeni giren ve zenginleşen gruplara yönlerini çevirirken, son 10 yılda Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden birisi haline gelen Rixos da otele talip oldu. Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, ekip olarak Basel’deki bu otel ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bizim işimiz otelcilik ve oradaki fırsatları da değerlendiriyoruz. Les Trois Rois çok kıymetli bir otel. Orayı da gruba katmak isterim” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKA YERLERLE DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Fettah Tamince, yurtdışında bir çok lokasyonda otel baktıklarını belirterek, İsviçre’de başka otellerle de görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Tamince, “Bizim işimiz otelcilik. Otel yaparız da alırız da. Basel’deki otelle ilgili görüşmeler yoğun devam ediyor” dedi.

İSVİÇRE BASININDA ÇIKTI

İsviçre basınında çıkan haberlere göre, 1681 yılında o devir koşullarında yolcu hanı olarak kurulan ve Yahudi tarihi bakımından çok önemli olan otele Katarlı yatırımcılar ile Türk Rixos grubu satın almak için ilgi gösterdi. İddialara göre, otelin sahibi işadamı Thomas Straumann, ekim ayı başında İstanbul’a gelerek, Rixos yetkilileri ile görüşmelerde bulundu. Straumann’ın ayrıca yine satışa çıkardığı İsviçre’nin ünlü kayak merkesi Gstaad’ta bulunan beş yıldızlı lüks Bellevue oteli için de Rixos grubuna bir sunum gerçekleştirdiği İsviçre basınınca iddia edildi. Bundan sadece 10 yıl önce ilk otelini açıp, turizm sektörüne giren Rixos grubu kısa süre içinde başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde oteller aldı. Geçtiğimiz yıl İsviçre’nin ünü kayak merkezi Davos’ta bulunan beş yıldızlı Flüela Otelini satın alan Rixos grubun, Basel’deki Üç Krallar Oteli ile ciddi olarak ilgilendiği iddia ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!