Vergi affı tartışması

Güncelleme Tarihi:

Vergi affı tartışması
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 17:03

Bugün vergi ve prim afları ile ilgili gelen bir haber kafaları karıştırdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikiden fazla taksiti aksatanlar için sağlanan vergi ve prim affından yararlanmak için bugün son gün olduğunu ve herhangi bir uzatmanın olmadığını söyledi. Ama bakanın açıklamasının üzerinden yarım saat geçmeden Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta prim affından yararlanma süresinin 7 Kasım 2012 tarihine uzatıldığını açıkladı. Bu karışıklığın nedeni ise sonradan anlaşıldı. Anadolu Ajansı 'vergi affı' yerine 'vergi ve prim affı' deyince SGK Bakan Şimşek'i yalanlamış gibi oldu. Haber daha sonradan düzeltildi.

Haberin Devamı

Olay saat saat şöyle gelişti:

13.30 - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 Bütçe Kanun Tasarısı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri için geldiği TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vergi affından yararlanmasına karşın, ikiden fazla taksiti aksattığı için hakkı yananlara sağlanan ödeme kolaylığında bugün son gün olduğunu ve yeni bir uzatma olmayacağını açıkladı.
 
13.57 - Anadolu Ajansı, geçtiÄŸi haberde Bakan ÅžimÅŸek'in verginin yanısıra sigorta prim borçluları için de saÄŸlanan kolaylıkta son gün olduÄŸunu, yeni uzatma olmayacağını açıkladığını duyurdu.Â
 
14.00 - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu, yaptığı yazılı açıklamada sigorta prim borçlularına sağlanan ödeme kolaylığının, bayram tatiline gelmesi nedeniyle 1 hafta uzatıldığını açıkladı.
 
14.45- Maliye Bakanlığı yetkilileri, Anadolu Ajansı'nı arayarak, Bakan Şimşek'in sadece vergi borçları için bu açıklamayı yaptığını, sigorta prim borçlarıyla ilgili konunun kendi görev alanlarında olmadığını belirterek, haberin düzeltilmesini istediler.  
 
16.07- Anadolu Ajansı, haberini düzelterek, Bakan Şimşek'in vergi borçlarıyla ilgili bir süre uzatımı olmayacağını açıkladığını duyurdu. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!