İzmir’e Dijikent

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e Dijikent
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 00:00

KURUM ve kuruluşların arşivlerini dijital ortama aktarıp saklayacak Kod-A İzmir Dijital Arşiv Kenti açıldı.

Haberin Devamı

Menderes’te açılışı yapılan dijital arşiv kentte ilk etpata TTNET, Türk Telekom ve Vodafone’a ait yaklaşık 1.5 milyar sayfalık döküman dijital olarak saklanacak. Dijital arşivleme hizmeti verecek olan merkezin açılışına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray katıldı. Kod-A’ının tüm kuruluşlar için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Türkiye’nin hafızasının elektronik ortamda depolandığı beyni oluyor. Bu kadar bilgi bırakın dosyaları, klasörleri, binalara sığmıyor. Şimdi milyonlarca sayfayı el kadar bir cihazda taşır hale getirecek bu sistem kurulmuş oldu” dedi.

Haberin Devamı

İzmir dijital arşiv merkezi oldu

Yıldırım, “35 projemiz arasında yer alan Dijital Arşiv Kent projesinin ilk ayağını da Kod-A firmamız ile bugün burada oluşturuyoruz. Kod-A genç bir bilişim şirketi olmasına rağmen dünyadaki pek çok ülkede faaliyet gösteriyor. Dijital arşiv konusunda da dünyanın önde gelen, Türkiye’nin ise ilk firması. İzmir’e de yatırım yaptı ve 10 dönümlük arazisine bu merkezi kurdu. Merkezin kapasitesi 2 bin 500 kişi. Şimdiden istihdam edilen gencimizin sayısı 700’ü aşmış durumda” dedi. Yıldırım, İzmir’in devletin ve özel şirketlerin dijital arşiv merkezi haline geldiğini, kamu ve özel kuruluşların geçmişe yönelik hafızasının geleceği İzmir’den taşınacağını ifade etti.

İnsan yaşamını kolaylaştıracağız

TÜRK Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Dijital Arşiv Kent’in açılışında şöyle konuştu: “Türk Telekom’un vizyonunu, dijital yaşam, değer odaklı yaklaşım ve dünyaya açılım doğrultusunda 3D olarak adlandırıyoruz. Şirketlerle yaptığımız işbirliği ve yoğun
teknoloji kullanımı ile insanların yaşamlarını değiştirmek ve tam müşteri memnuniyetini sağlamak istiyoruz.”

40 milyon liralık yatırım yapıyor

VODAFONE Türkiye, 800 milyon sayfalık dokümanları son teknolojik uygulamalarla dijital ortama taşıyacak ‘Vodafone Veri Operasyonları Merkezi’ni hayata geçirdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, “200 kişinin istihdam edileceği merkezde 360 bin kutu belgenin dijital ortama aktarılması hedefleniyor. Yatırımın ise önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 40 milyon TL tahmin ediliyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!