Bayram tatili 6 gün, turizmci kısmen mutlu

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatili 6 gün, turizmci kısmen mutlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 09:56

Kurban Bayramı tatilinde, turlar aracılığıyla tatile çıkacak olan 650-700 bin civarında kişiye, dün ‘tatil 6 gün’ haberi geldi.

Haberin Devamı

Turizm dernekleri, oteller ve tur acentaları ise durumu ‘teselli’ olarak yorumladı. Tatil kararının 6 gün olarak çıkması, 10 günlük tatil hayali kuranların planlarını bozdu.

Sektör ayrıştı

Tatilin 6 gün olması kararını, turizm sektörü derneklerinin başkanları farklı yorumladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kararın geç çıktığını belirterek, “Bu karar ile orta yol bulunmaya çalışılmış ama turizm sektörünün bu işten yara aldığını düşünüyorum. 10 gün olsa hem tur acentaları, hem oteller, hem de tatil planı yapanlar için güzel bir karar olacaktı.

Ancak hükümet bu şekilde bir karar vererek, tatilciyi ortada bırakmış oldu. Tatilleri 5 gün olarak hesaplayanlar için güzel ancak 10 gün olarak planlayanlar ya iş yerlerinden izin alacak ya da tatillerini kısaltma yoluna gidecek” dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise, kararı yerinde bulduğunu vurgulayarak, “Ben bu kararı olumlu buluyorum. Hükümet güzel bir orta yol bulmuş. Tatilini 5 gün üzerinden hesaplayanlar 2-3 ay evvelden rezervasyonları zaten doldurmuşlardı. 6 gün olan tatilin tek dezavantajı bu rakamın çok fazla artmayacak olması. Onun dışında Türk ekonomisi için gayet olumlu buluyorum”
diye konuştu.

Haberin Devamı

Tahmin edilmişti

Sektör temsilciler, tatilin 10 güne uzamayacağını öngördüklerini, bir hafta önce Hürriyet’te yayınlanan haberde de belirtmişlerdi. Tur acentalarından alınan görüşlerde de, “Tatil planı yapan herkes bocalamış durumda. Özellikle yurtdışı tur rezervasyonu ve alımı yapanlar ise büyük kumar oynadı” şeklinde yorumlanmıştı. Tatil için gelen tüketicilerin, tatilin kaç gün olduğunu merak ettiklerini, tatillerini buna göre planlayacaklarını belirten acentalar, bu yüzden rezervasyonların geçen yıla oranla yüzde 20-25 düşük gittiğini belirtmişlerdi. Dün hükümetten yapılan ‘Tatil 6 gün açıklaması’ hem sektör temsilcilerini hem de sektörün oyuncularını yanıltmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!