Girişimcilik için aranan sermaye Türkiye’de var

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik için aranan sermaye Türkiye’de var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, girişimcilik ve yenilikçiliğin gelişmesinin sermayeye bağlı olduğunu belirterek, “Sermaye arttıkça girişimcilik ve inovasyon faaliyetleri de artıyor. Artık Türkiye’de elimizde bu anlamda sermaye var. Akıllı olarak adlandırılan bu sermaye yeni iş fikirlerine destek veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Girişimciliğin Türklerin DNA’sında olduğunu söyleyen Hanzade Doğan Boyner, “Ama sadece bu yeterli değil, özel sektörün, üniversitelerin ve melek yatırımcıların girişimciliği desteklemesi şart” diye konuştu.

Melek yatırımcı yoğunluğu

Galata İş Melekleri platformunun düzenlediği ‘Yatırımcı Buluşması’ konferansında, ‘Gelişen Pazar Türkiye’ başlıklı panelde konuşan Hanzade Doğan Boyner, melek yatırımcılığın Türkiye için çok yeni bir kavram olmasına rağmen, hızla kabul gördüğünü ve bu alanda ciddi bir hareketlilik yaşandığını vurguladı. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Tahincioğlu Holding Başkanı Özcan Tahincioğlu, Intel Türkiye Müdürü Burak Aydın ve Galata Business Angels Üyesi Ziya Boyacıgiller’in de katıldığı panelde, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik adımlar ele alındı.
Ali Sabancı da, Türkiye’nin global ekonominin gidişatından pozitif yönde ayrıştığını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’deki ekonomik büyüme ve genç nüfus büyük bir potansiyel yaratıyor. Diğer gelişmiş ülkelere göre çok büyük bir avantaj bu. CNN International’ın araştırmasına göre önümüzdeki 100 yılda da dünyanın en büyük girişimcileri yine ABD’den çıkacak. Ancak Türkiye’nin bu süreçte daha çok girişimci çıkarma şansı geçmişe göre çok daha yüksek. Son 3 yılda Türkiye’de girişimcilik bilinci çok arttı. Anadolu’da katıldığımız toplantılarda gençler her yerde soru soruyorlar, girişimciliği merak ediyorlar.”

Haberin Devamı

Fikir değil uygulama

Özcan Tahincioğlu da, iyi bir fikri olan gencin bunu hemen 500 bin dolar, 1 milyon dolar gibi bir rakama satmak istediğini söyleyerek, “Oysa girişimciler hedeflerini daha yüksek tutmalı, cesur olmalı. Türkiye’de gelişen girişimcilik yasasına bakınca ilerleme kaydedildiğini görüyoruz. Para var ama yatırımcılarla, para arasında mesafe var. Beceriler eksik, girişimci her zaman en alttaki meyveleri toplamak istiyor. Her zaman parlak fikir parlak iş modeline dönmeyebiliyor” dedi. Girişimciliğin önemli bölümünün başarısız olduğunu belirten Ziya Boyacıgiller ise, “Önemli olan bir fikri hayata geçirmeye başladıktan sonra yaşananlar” dedi.

Haberin Devamı

Vergi teşvikleri büyük katkı sağlar

GİRİŞİMCİLİĞİN desteklenmesi için yapılan yasal düzenlemelere değinen Ali Sabancı, “Bireysel Katılım Sistemi adıyla yapılan düzenlemelerle melek yatırımcılara ve özel sermaye şirketlerine vergi avantajları getiriliyor. Bunlar önümüzdeki dönemde etkisini hissettirecek. Ankara’da çok olumlu temaslarımız sürüyor. Ankara’nın pozitif desteği çok önemli” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!