Doğalgaza zam yüzde 10-15

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaza zam yüzde 10-15
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

Önceki gün doğalgaza kış öncesinde zam yapılacağını açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün de zam oranını ve tarihini açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Doğalgaza yüzde 10-15 gibi bir zam olacak. Ekim başında olacak” dedi. Dün NTV’de soruları yanıtlayan Erdoğan şöyle devam etti: “Mesela bu ara zamlar yaptık. Bize dediler ki ‘şimdi zam yapılır mı? Bak bir yıl sonra seçim var.’ Biz battıktan sonra mı zammı düşüneceğiz. Yunanistan, İspanya ne halde görüyorsunuz.”

Dünyadaki hava sisli

Türkiye’deki havanın sisli olup olmadığına ilişkin bir soruyu değerlendiren Erdoğan “Dünyada sisli hava var. Biz çok temkinli gidiyoruz. Kamudan özele satışları kontrol altına aldım. Baktım ki rakamlar çok ucuz basit. Şimdi rakamlar çıkarılacak. Veriyorlarsa girsinler ihaleye alsınlar. Cari açığa olumlu artı değer katacak. Bunları yakın takibe alacağız” diye yanıtladı.

Önceki gün fren-gaz polemiğinde Bakan Zafer Çağlayan’dan yana tavır alan Erdoğan dün soruları yanıtlarken ekonomi yönetiminde zaman zaman fikir ayrılıklarının olabileceğini ifade etti. Erdoğan Bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz ve Nihat Ergün’nün isimlerini tek tek sıraladıktan sonra “Ekonomi yönetimindeki arkadaşların başarılı olduğunu düşünüyorum. Sürekli bir aradalar. Bazı konulara farklı yaklaşımlar olabilir. Mali disiplinden taviz vermek gibi birşey düşünmüyoruz. Ama bu fren gibi algılanmasın” diyerek gaz-fren polemiğinde dengeyi sağladı.

Haberin Devamı

Babacan’ın duruşu değişmedi

Bu arada, Erdoğan’ın önceki gün “balataları yakmalayalım” diyen Çağlayan’dan yana tavır alması, “yol sisli, virajlı şoför gaza basmaz” diyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın duruşunu bozmadı. Babacan dün katıldığı G20 Finansal Sistemik Risk Konferansı’nda “Biz Türkiye olarak
2001 krizinden, kendi krizimizden önemli dersler çıkardık. Bu derslerin de bir süresi var. Aradan vakit geçtikçe bunlar unutuluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!