"Euro bölgesi için sert kararlar alacağız"

Güncelleme Tarihi:

Euro bölgesi için sert kararlar alacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 10:46

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande düzenledikleri ortak basın toplantısında “Avro'nun geri dönüşü olmadığına ilişkin aynı vizyona sahibiz” denildi.

Haberin Devamı

İspanya'nın Başkenti Madrid'deki Başbakanlık Konutu'nda (Palacio Moncloa) yapılan Rajoy-Hollande görüşmesinde öncelikli gündem ekonomik kriz oldu.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hollande, gelecek 19 Ekim tarihinde yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında Euro Bölgesini ilgilendiren kararlar alınacağını ve bu kararların “sert” olacağını söyledi. Hollande, “Karar almayı çok fazla geciktirdik ve bu da şüphelerin çıkmasına neden oldu. Başbakan Rajoy ve ben euronun geri dönülmez olduğundan yanayız.

Euro Bölgesi'ndeki temsilcilerle her toplantımızda sistematik olarak bu mesajı yineliyoruz. Euro'nun geri dönüşü olmadığına piyasaların ikna olması önemli” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, İspanya'nın içinde bulunduğu ekonomik krizle ilgili yöneltilen bir soru üzerine “Avrupa Finansal İstikrar Fonu geçerli hale geldikten sonra yardım isteyen devletlere ve bankalara destek olacaktır ve büyüme için kaynak sağlayacaktır. Ama bu fondan yardım istemek her ulusun kendi sorumluluğundadır. İspanya da, bu fondan yardım isteyip istemeyeceğine yada bunun nasıl ve ne zaman olacağına karar verecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bu arada İspanya Başbakanı Rajoy da “İspanya, zor bir dönemden geçiyor. Bir hükümet başkanının ilk sorumluluğunun vatandaşlarına gerçeği söylemek ve ülkesinin sorunlarını çözmek için faydalı kararlar almak olduğuna inanıyorum. Hedefimiz istihdam yaratma ve büyüme” şeklinde konuştu.

Rajoy, şimdiye kadar alınan kemer sıkma kararlarına 2013 yılında bir yenisini eklememeyi umduğunu kaydetti. Rajoy ayrıca, Murcia ve Valencia'dan sonra Katalonya özerk yönetiminin de, İspanyol hükümetinin kurduğu likidite fonundan yardım isteme kararının kendisini şaşırtmadığını belirterek, “Bunun olacağını biliyorduk. Özerk yönetimler kendi kendilerini finanse edecek duruma gelene kadar İspanyol Hükümeti onlara yardım edecektir. Çünkü bunu yapmak zorundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!