Merkel en güçlü, Güler Sabancı 93’üncü sırada

Güncelleme Tarihi:

Merkel en güçlü, Güler Sabancı 93’üncü sırada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

ABD merkezli Forbes dergisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i dünyanın en güçlü kadını seçti.

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın da 93’üncü sıradan girdiği ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesinde, dünyanın siyasi, ekonomik ve hayırseverlik alanındaki en güçlü kadınları yer alıyor. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın ikinci sırada yer aldığı listede, Brezilya’nın Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff üçüncü sırada yer aldı. Araştırmada listede yer alan kadınlar politik ve ekonomik güçlerinin yanı sıra medyada görünürlükleri ve toplum üzerindeki etkileri açısından da değerlendiriliyor.

Lady Gaga en genç

En güçlü 100 kadından 25’ini ciroları 984 milyar doları bulan 25 şirketin CEO’su oluştururken, listede toplamda 28 ülkeden kadınlar yer aldı. En güçlü 100 kadının yaş ortalaması ise,  55 oldu. Bu yılki araştırmaya 16 kadın ilk kez girerken, sanatçı Jennifer Lopez’in yanı sıra Lady Gaga 14’üncü sıradan listeye girdi. 26 yaşındaki Lady Gaga ayrıca listedeki en genç kadın oldu. Listenin en yaşlısı ise, listeye 26’ıncı sıradan giren 86 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II’inci Elizabeth. Yahoo’nun CEO’su Marrissa Mayer listede kendine yer buldu.

Haberin Devamı

Michelle Obama 7’nci

ABD’nin first leydisi Michelle Obama ise, kendisine ancak 7’nci sırada yer bulabildiği listede, Hindistan’ın Cumhurbaşkanı Sonia Gandhi ise, 6’ıncı oldu. New York Times Gazetesi’nin ilk kadın üst yöneticisi Jill Abramson’un 5’inci olduğu listede Bill Gates Vakfı’ndaki sosyal sorumluluk çalışmalarıyla tanınan ve Bill Gates’in eşi Melinda Gates 4’üncu sıraya yerleşti.

Dünyaya şekil veriyorlar

Forbes araştırmaya ilişkin değerlendirmesinde ikinci kez dünyanın en güçlü kadını seçtiği Almanya Başbakanı Angela Merkel için ‘Avrupa’nın Demir Leydi’si benzetmesini yaparak, Euro krizinin çözümüne ilişkin etkinliğini vurguladı. Forbes araştırmasında, “Kadınların bu yüzyılda siyasi ve ekonomik arenada daha fazla rol üstlenerek, dünyanın şekillenmesine katkıda bulunuyor” ifadelerine de yer verdi.

Yarıdan fazlası ABD’den

Toplamda 28 farklı ülkeden kadınların yer aldığı listede, dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin’den 4, en hızlı büyüyenler arasında yer alan Hindistan’dan 4 kadın yer alırken, 59 kadının ABD’li olması, listerin yarıdan fazlasını ABD’li kadınlardan oluşmasına yol açtı. Euro Bölgesi’nin bir ve iki numarası Almanya ve Fransa’dan ise, Türkiye gibi sadece birer kadın listeye girebildi.

Haberin Devamı

El Thani’nin kızı 100’üncü

Güler Sabancı’nın 93’üncü olduğu listede Katar Emiri’nin en büyük kızı olan Mawyassa El Thani de hayırseverlik çalışmaları nedeniyle 100’üncü en güçlü kadın oldu.

En güçlü 10 kadın

Angela Merkel 
Hillary Clinton
Dilma Rousseff
Melinda Gates
Jill Abramson
Sonia Gandhi
Michelle Obama
Cristine Lagarde
Janet Napolitano
Sherly Sandberg

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!