‘212 İstanbul’un 540 konutluk projesine Ağaoğlu ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

‘212 İstanbul’un 540 konutluk projesine Ağaoğlu ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

İkitelli’de eski Edip İplik fabrikasının arsasına önce civardaki en büyük alışveriş merkezi projelerinden biri olarak planlanan ancak daha sonra markalardan gelen baskıyla outlet merkeze dönüştürülen 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi (AVM) projesinin devamında yer alan konutların durumu netlik kazandı.

‘My’ markasıyla konut üreten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ile 540 konutun üetimi için imzalar atıldı. Kat karşılığı anlaşmaya göre Ağaoğlu, konutların yüzde 62’sine sahip olacak. Akın Holding’in başlarda rezidans olarak planladığı projeyi Ağaoğlu home-ofis projesine dönüştürecek.
My Prestij konsepti geliyor
My Prestij konseptini buraya taşıyacaklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Pazartesi yeri tesim alacağız. İlk blokta 540 konut olacak. İkinci bir blok ihtimali de var. 2011’de teslim edeceğiz. Her konuda sözümüzü tutarız. Bir tek teslim tarihinde sözümüzü tutamayız; erkenden teslim ederiz biz” dedi.
Askıya almıştı
Hollandalı Corio ile anlaşmak üzereyken, şirketin sadece alışveriş merkezine ortak olmak istemesi nedeniyle kesilen görüşmelerin ardından Akın Holding, Morgan Stanley ile masaya oturmuştu. Morgan Stanley ile anlaşmanın ucundan dönen Akın Holding,  212 İstanbul Power Outlet’i kendi yapmış, ekonomik kriz nedeniyle konut projesini askıya almıştı.
Rakamlarla 212 İstanbul
*  Alışveriş merkezi projesi 115 milyon Euro’ya mal oldu.
*  Media-Markt 4.600 metrekare, Praktiker 9.300 metrekare ve Carrefour 11 bin 600 metrekare alan ile projede yer aldı.
*  10 salonlu bir sinema bulunuyor.
*  Proje 55.560 metrekare alan üzerine kuruluyor ve 230 bin toplam kapalı alana sahip.
*  180 mağaza alanı var.
*  Proje 3 bin civarında kişiye istihdam sağlayacak.
*  Projenin rezidans kısmında 540 daire yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!