İDO'da 'şaraba engel' tartışması

Güncelleme Tarihi:

İDOda şaraba engel tartışması
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 01, 2012 12:25

Ünlü gurme Vedat Milor'un İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile ilgili başından geçen son olay, 'İDO'da içki taşıma yasağı mı' var tartışmasını yarattı. Ancak hurriyet.com.tr'nin görüştüğü tarafların üzerinde buluştuğu nokta, olayın münferit olduğu ve 'güvenlik personelinin yanlış tutumundan kaynaklandığı yönünde.

Haberin Devamı

 

Tartışma, aynı zamanda Milliyet Gazetesi yazarı da olan Milor'un köşesinde kaleme aldığı son yazısından sonra baÅŸladı.Â

Milor yazısında, Kabataş'tan, Burgazada'ya yanına gelmek için deniz otobüsünü kullanmak isteyen bir kadın arkadaşının çantasındaki 4 şişe şarap nedeniyle içeri alınmadığını belirtti. Olayın yaklaşık iki hafta önce gerçekleştiğini ifade eden Milor, aynı zamanda görevlinin arkadaşına bağırarak, azarladığını da yazdı.

"ÖZGÜRLÜKLERİNİN KEYFİ KISITLANMASI YANLIŞ"

Hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Milor, bu konularda özellikle duyarlı olduğunu ve insan hak ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasını doğru bulmadığını söyledi.

/images/100/0x0/55eaa241f018fbb8f88cd049

Haberin Devamı

İDO'nun konuyla ilgili kendisine ulaştığını ve verilen reaksiyonun kendisini tatmin ettiğini de vurguladı.

Milor, "Şarapların ağzı kapalıydı ve bana geliyordu. Gemide sigara ve şarap yasak olabilir. Böyle bir politika varsa onu öğrenmek istiyorum. Şarap aldığım için onu taşıyamayacak mıyım? Bunu öğrenmek istiyorum. Ortada bir belirsizlik varsa bunun da ortadan kalkması gerekir.  Diğer taraftan bazı basın organlarında 'taciz' var şeklinde haberler çıktı, bunlar da gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Milor şöyle devam etti:

"Olayın gerçekleştiği tam tarihi netleştiremiyoruz. İDO bu konuda kamera kayıtlarında geriye doğru arama gerçekleştiriyor. Bireysel bir yanlış olabilir. Bu konularda özellikle duyarlıyım. Hepimizi bu tip yanlışlar görürsek bunu dile getirmeliyiz. İnsan hak ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasını doğru bulmuyorum.  "

İDO'DAN ÖZÜR

İDO yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, olayın bir yanlış anlamadan kaynaklandığı ve gerekli incelemenin yapıldığı ifade edilerek özür dilendi.

Sorularımızı yanıtlayan ve tam tarih verilemediği için kamera kayıtlarının araştırıldığını belirten İDO yetkilisi, olayın güvenlikle ilgili kişisel bir davranış sorunundan kaynaklandığını söyledi. Geminin içinde içki içilmesinin yasak olduğunu ve bunun da genel deniz taşımacılığı kuralları gereği olduğunu belirten yetkili, içkinin taşınması tarafında ise herhangi bir kısıtlamanın olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

İDO'dan kamuoyuna yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi: "Adalar’a gitmek üzere İDO Kabataş Deniz Otobüsü İskelesi’ne gelen bir yolcumuzun, yanında bulunan dört şişe şarapla gemiye binmesine bir güvenlik görevlisince izin verilmediğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımıştır. İDO’nun alkollü içkilerin kapalı şişelerinde taşınmasıyla ilgili kısıtlayıcı bir düzenlemesi bulunmamaktadır. Söz konusu haberle ilgili araştırma başlatılmış olup, güvenlik görevlisinin tutumu güvenlik amirliğimiz tarafından incelenmektedir. Yaşanan bu olay nedeniyle mağdur olan yolcumuzdan özür dileriz.

ekaplangil@hurriyet.com.tr

 

Emek Kaplangil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!