211 milyar Euro kasamızdan çıkacak son paradır

Güncelleme Tarihi:

211 milyar Euro kasamızdan çıkacak son paradır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 00:00

Almanya Finans Bakanı Wolfgang Schaeuble Avrupa Finansal İstikrar Kurumu (EFSF) için toplanılan 440 milyar Euro’luk fon için Alman parlamentosundan geçen 211 milyar Euro’nun krizdeki ülkelere yardım için ülkesinin kasasından çıkan son para olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’da yayınlanan Superillu dergisine konuşan Schaeuble EFSF’nin kurulması ve Avrupa’da yeniden ekonomik istikrarın inşa edilmesi için Almanya’nın şimdiye kadar üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.

Avrupa ekonomisi güçlenmeli

EFSF’in 2013 yılı itibari ile daha küçük bir yapıya sahip olması gerektiğini düşünen Schaeuble “2013 yılına kadar Avrupa ekonomisini 190 milyar dolarlık bir güvenlik fonu ile istikrarını sürdürebilecek konuma getirip, EFSF yerine Avrupa ekonomisini güçlendirecek adımlar atmalıyız” diye konuştu. Geçtiğimiz hafta Alman parlementosu Avrupa Finansal İstikrar Kurumu (EFSF) için toplanan 440 milyar Euro fona aktarılmak üzere Almanya’nın 211 milyar Euro’luk yardım yapılmasını onaylamıştı. EFSF bünyesinde toplanacak bu fon Yunanistan gibi AB ülkelerinde yaşanan krizin daha da yayılmasını engellemek için kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!