İngiltere açılış törenine 47 milyon dolar harcadı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere açılış törenine 47 milyon dolar harcadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 11:44

Londra 2012 Yaz Olimpiyatları, Hollywood’dan en son Slumdog Millionare filmiyle 2009’da Oscar alan ünlü yönetmen Danny Bole’ün yönetimindeki bir törenle açıldı.

Haberin Devamı

   

Toplamda 47 milyon doların harcandığı açılış töreni oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

 

İngiltere’nin tarihinin anlatıldığı şovlardan ülkenin en önemli figürlerinden ajan James Bond’un Kraliçe Elizabeth’i alıp, açılış töreninin gerçekleştiği stada helikopterle götürmesi ve uçaktan paraşütle atlama mizansenine kadar dün geceki açılışta birbirinden farklı sahneler yaşandı.

 

Dünya genelinde 130 ülkede izlenen töreni toplamda 1 milyardan fazla kişinin takip ettiği belirtildi.

 

47 MİLYON DOLARLIK AÇILIŞTAN RENKLİ KARELER- FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı

Olimpiyatlarda ünlü İngiliz grup Beatles’ın üyelerinden Paul McCartney, İngiliz oyuncular Rowan Atkinson, Daniel Craig ve Kenneth Branagh ile “Harry Potter kitaplarının yazarı  JK Rowling da yer aldı.

 

Kraliçe Elizabeth II ise oyunları resmi olarak açtı.

 

 

ÜLKENİN EN FAKİR BÖLGESİNDE DÜZENLENDİ

İngiltere olimpiyat oyunlara ekonomisinde iki dipli resesyon gördüğü bir zamanda ev sahipliği yaparken, Olimpiyat yetkililerinden John Armitt, İngiltere’nin dört yıllık bir resesyona gireceğinden haberi olsaydı, Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak istemeyeceğini ifade etti.

 

Armitt, “Bilseydik bu kadar ileri gitmezdik” dedi.

 

Londra Olimpiyatları Pekin 2008 bütçesinin dörtte birine denk gelen maliyetle başladı.   

 

Dört kişilik ailesine toplamda 600 sterlin (yaklaşık 1700 lira) ödeyerek Olimpiyat Oyunları’nın açılışı için bilet alan Karen Saleh, “İngilizlerin bugünlerde biraz morallerini yükseltmesi gerekiyor” dedi.

 

ROUBINI TWITTER’DAN TEBRİK ETTİ

 

Açılış töreni ünlü ekonomistleri de etkiledi. Kriz Kahini olarak bilinen Nouriel Roubini, açılış törenini koordine eden ünlü yönetmen Danny Boyle’yi tebrik ederken, Olimpiyat Oyunları’nın ABD’de olması durumunda açılış törenini böyle yaratıcı bir beyinden ziyade sıkıcı bir Hollywood yönetmenine vermeyi tercih edeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!