HAVANA'DAYIM DEDİ, BAKIN NEREDE YAKALANDI

Güncelleme Tarihi:

HAVANADAYIM DEDİ, BAKIN NEREDE YAKALANDI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 12:52

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki özel bir Türk bankasının şube müdürü Mahmut Karımış, hafta başında bankanın İstanbul’daki genel müdürlüğünden aldığı 3 milyon lira ve 1.5 milyon euro ile (Yaklaşık 7 milyon lira) sırra kadem basmıştı. Facebook üzerinden 'Ben artık Havanalı’yım' diyen Karımış, İstanbul'da yakalandı. Kendisine yardım ettiği öne sürülen Dışişleri Bakanlığı’nda daire başkanı olan C.D ile sevgilisi E.B de Ankara’da gözaltına alındı.İfadeleri alınan zanlılardan Karımış tutuklandı, iki kişi serbest bırakıldı.

Haberin Devamı


Karımış ile bürokratın, üniversiteden sınıf arkadaşı oldukları öğrenildi.

7.5 MİLYON LİRAYLA KAÇAN O BANKACININ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

İŞTE O BANKACI - FOTO GALERİ

OTOMOBİL YAKALATTI

Bankanın, "Lefkoşe Şube Müdürü Mahmut Karımış’a 24 Temmuz tarihinden itibaren ulaşamıyoruz" açıklamasının ardından harekete geçen polis, Karımış’ın Atatürk Havalimanı’ndaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini tespit etti. Yapılan incelemede Karımış’ın kullandığı otomobilin Ankara’da yaşayan C.D. adına kayıtlı olduğu belirlendi.

Güvenlik kameralarına böyle yansıdı 

ÖNCE C.D YAKALANDI

İstanbul Asayiş ekiplerinden gelen bu bilgi üzerine Ankara polisi, C.D.’nin Gölbaşı’nda kendisine ait villada kaldığını tespit etti. Polis, villaya yaptığı baskında C.D.’nin ayrılmak üzere hazırlandığını gördü, ancak paraları bulamadı. C.D. ilk sorgusunda paraları annesinin Keçiören’deki evine sakladığını itiraf etti. Evde arama yapan polis, elbise dolabındaki bir valize saklanan 2 milyon 800 bin lira ve 500 bin euro buldu. C.D.’nin sevgilisi olduğu ileri sürülen kabin memuru E.B. de aynı baskında gözaltına alındı. E.B. de 1 milyon euro ve 160 bin lirayı Beylikdüzü’ndeki bir evde olduğu bilgisini verdi.

Haberin Devamı

OTELDE BULUNDU

Polis, Karımış’ın İstanbul’daki Hilton Otel’de C.D. adıyla kayıt yaptırıdığı bilgisine ulaştı. Otele yapılan baskında Karımış gözaltına alındı. Karımış’ın üzerinde yapılan aramada 24 bin lira ele geçirildi.

KARAMIŞ: "YÖNETİMLE ARAMIZDA SIKINTILAR VARDI"

Paranın tamamı ile birlikte yakalanan Karamış'ın ilk ifadesinde, yöneticilere kızdığı için böyle bir yola başvurduğunu söylediği öğrenildi. Karamış ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulaması yapılan Karımış, "Yönetim ile aramızda sıkıntılar vardı. Bir anlık kızgınlıkla yaptım. Pişmanım." Şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Zanlılardan Mahmut Karımış tutuklandı, Dışişleri Bakanlığı’nda daire başkanı olan C.D ile sevgilisi E.B de serbest bırakıldı.

"HAVANA'DAYIM" DEMİŞTİ

Karımış, 24 Temmuz 2012 günü İstanbul'a gelerek, KKTC'deki şubeye götürmek üzere merkez binadan 7 milyon lira aldı. Karımış en son burada görülmüş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Haberin Devamı

Karımış olaydan sonra, sosyal paylaşım ağı Facebook'taki adresinde, "Ben artık Havanalı'yım" notunu düşmüştü. Karımış'ın tanıdıklarından alınan bilgiler, şube müdürünün Küba'ya gitmek üzere hazırlık yaptığı yönündeydi.


HAVANADAYIM DEDİ, BAKIN NEREDE YAKALANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!