Batman galası katliamı silah satışlarını artırdı

Güncelleme Tarihi:

Batman galası katliamı silah satışlarını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 11:33

Batman galasındaki katliam Colorado’da silah satışlarını artırdı.

Haberin Devamı

   

Batman serisinin son filmi Darknight Rises’ın ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen galasında yaşanan katliam, ABD’de güvenliklerini sigortalamak isteyen halkı farklı bir yönteme itti. Bölgede silah satışlarının geçen hafta yüzde 40’ın üzerinde artmasına neden oldu.

  

20 Temmuz sonrasındaki günlerde bölgedeki silah satış bayileri kendilerine 2 bin 887 silah talebinde bulunulduğunu ifade etti. Geçen yılın aynı döneminde bu talep 2 bin 12 adetti.

 

Uzmanlar yaşanan katliam sonrasında silah satışlarının artmasının alışılmasının dışında bir durum olmadığına dikkat çekiyor.

 

Haberin Devamı

ABD’de daha önce Tuscon şehrindeki bir alışveriş merkezinde altı kişinin hayatını kaybettiği bir olay yaşanmış ve bu olayın ardından bir günde Arizona’da tabanca satışlarında yüzde 60 artış yaşanmıştı. Hatta silah mağazalarında “Arizona Katili’nin silahı” tanımlamasıyla tabancalar satılmıştı.

 

UZMANLAR GÜVENLİK DİYOR

Arizona’da silah mağazası Arizona Shooter’s World’ün Müdürü Don Gallardo,  silah talebindeki artışın temel nedenlerinden birinin ABD’li halkın güvenlik ve kendilerini koruma altına alma istekleri olarak gösterdi.

 

Gallardo, “Ne zaman böyle bir olay patlak verse, olayın yaşandığı bölgeye yakın oturan kişiler arasında ailelerini korumak için silahlanma arzusu artıyor” dedi.

 

Bununla birlikte silah mağazalarının olası katliam vakaları için silah stoku yaptığı da ifade ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!