Mustafa Koç'un yeni minibüsü

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Koçun yeni minibüsü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 11:54

Ford Otosan, 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı Tourneo Custom (minibüs) ve Transit Custom’ı (ticari versiyon) bugün düzenlenen törenle Gölcük fabrikasındaki bantlardan indirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da törene kendisinin kullanması için hazırlanan VIP tarzı TV ve müzik sistemiyle donatılmış yeni Transit Custom modeli ile geldi. Mustafa Koç hazırladığı aracı makam aracı olarak kullanacağını söyledi. 

Benzer bir aracın Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç için de hazırlanacağı öğrenildi.

İŞTE ARACIN FOTOĞRAFLARI

 

Mustafa Koçun yeni minibüsü

 

Ekim ayında piyasaya çıkacak olan Tourneo Custom ve Transit Custom'da, 2.2 litrelik dizel motor gorev yapacak.Tourneo Custom, 8 kişilik oturma kapasitesiyle binek otomobil konforu sunarken, Transit Custom da tasarımıyla ticari araçlar arasında farklılaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda araçların hattan iniş törenine Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Wood ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün yanı sıra, Koç Holding ve Ford Otosan yöneticileri de katıldı. Töreni Tourneo Custom ve Transit Custom’ın üretimine emeği geçen mühendisler, işçiler, yan sanayi çalışanları ve bayiler de izledi.

Mustafa Koçun yeni minibüsü

TÖRENE TRANSİT CUSTOM İLE GELDİ

Törene kendisinin kullanması için özel olarak hazırlandığı belirtilen yeni Transit Custom modeli ile gelen Mustafa Koç,  Ford Otosan 2012-14 yılları arasında sürekli yeni model lansmanları yapmaya devam edeceğini, önümüzdeki dönem yeni yatırımlarla araç üretim kapasitesinin 400 bine çıkarılacağını söyledi.

Koç şöyle konuştu:

"Ford Otosan, bugün 10 milyar TL’nin üzerinde cirosu ile Türkiye’nin en büyük otomotiv sanayi şirketi haline geldi. Aynı zamanda ihracat liderleri sıralamasında da 2’nci sanayi kuruluşu oldu. 10 yıldır üst üste otomotiv pazarında liderliği kimseye kaptırmadı. Türkiye’ye hep daha iyisini kazandırmak için yolumuza durmadan devam ediyoruz. Ford Otosan 2012-14 yılları arasında sürekli yeni model lansmanları yapmaya devam edecek. Önümüzdeki dönem yapacağımız yeni yatırımlarla ve Kocaeli fabrikamızın yanında yaptığımız Yeniköy fabrikamızın tamamlanmasıyla kapasitemizi 400 bin adede çıkaracağız. Bu dev sanayi şirketimizin çok daha büyüdüğünü hep birlikte göreceğiz. Ford Otosan bugüne kadar 2.9 milyon araç üretip 1.7 milyon araç ihraç etti. Bu araçlar 70’e yakın ülkede ticaret hayatının önemli bir parçası oldu. Ford Otosan’ın bugünlere gelmesinde Transit ailesinin çok büyük bir payı var. Bizim ürettiğimiz bu araçları çok farklı ülkelerde gördükçe mutluluk duyuyorum. Ülkemizde ise kamu kuruluşlarından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, KOBİ’lerden, büyük dağıtım şirketlerine ve İstanbul’un çehresini değiştiren sarı dolmuşlara kadar Transit’leri her yerde görmenin gururunu taşıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!