Atatürk Havalimanı'na yeni transit kapı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanına yeni transit kapı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 13:53

ATATÜRK Havalimanı’nda dış hatlar ile iç hatlar arasında, yurt dışından gelen ve giden yolcular için yeni bir transit kapı açıldı. Yetkililer bu kapı sayesinde yolcuların her iki terminal arasında yaklaşık 10 dakika süren yolculuğunun sona erdiğini ve kısa sürede yurt içine giriş veya çıkış yapabileceklerini söylediler.

Atatürk Havalimanı’ndan Sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Aydın her türlü yeniliğe açık olduklarını belirterek, Dış Hatlar Terminali 201 numaralı arınmış salonla, İç Hatlar Terminali’ndeki 112 numaralı salonu ayıran duvarın açıldığını burada her iki kata güvenlik, pasaport ve gümrük teşkilatını kurduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"THY Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bu teklifi güvenlik komisyonumuzda görüşerek kabul ettik ve karara bağladık. TAV, bir ay içinde tüm çalışmaları tamamladı ve bu gün açılışını yapıyoruz. Önemli olan yolcularımızın rahatlığı. Bir an önce yakınları veya uçakları ile buluşabilmek. Biz Atatürk Havalimanı’nda iyilik, güzellik ve yolcu rahatlığı için her türlü görüşe açığız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. "

THY Genel Müdürü Temel Kotil de bu kapı sayesinde küçük fakat anlamlı bir çalışma yapıldığını kaydederek, "İç Hatlar’dan gelen yolcumuz, dolaşarak Dış Hatlar’a gidiyordu. Şimdi buradan çok güzel bir şekilde gelecek burada pasaport işlemlerini yaparak, uçağına rahat geçecek. Bu konfor artacak, çok önemli bir yol açılmış oldu. İç hat-dış hat kestirme bağlantısı gerçekleşti. Ben tekrar bütün yetkililerimize teşekkür ediyorum, bir yolcu olarak. THY çalışanı olarak hayat biraz daha güzelleşti” dedi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de ”Bizim iç hattan gelen dış hata devam eden yaklaşık 1 milyon 800 binin üzerinde yolcumuz var. Bir o kadar da dış hattan gelerek iç hata giden yolcularımız var. Bu yolcular zannediyorum THY’nin yolcularının yüzde 50’sini oluşturuyor. Dolayısıyla daha önce dış hatlara gelerek iç hatlara 10 dakikalık bir yürüyüş ile giden yolcularımız, bu kısa yolu tercih ederek uçaklarına bağlantı zamanı olarak daha rahat seyahat edebilecekler" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!