Diyarbakır'a 10 milyon euroluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakıra 10 milyon euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 09:45

Faaliyet alanlarınıns önemli bir bölümü tarım ve inşaatta yoğunlaşan Omega Grup, yeni bir sektörde yatırım kararı aldı. Avrupa'nın ilk 20 Türkiye’nin ilk boru fabrikası olması beklenen tesisin 14 ay sonra üretime başlaması planlanıyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da Elazığ yolu üzerinde ek binanın temeli atılan 30 bin metrekare açık alan ve 20 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak tesis, üretim teknolojisi ve otomasyon sistemiyle boru sektöründe dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip olması planlanıyor. 

Omega Mühendislik Makine San. Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Dara Atilla Aras, fabrikanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İnşaat ve tarımdan sonra üçüncü sektör olarak tıbbi gaz tesisat sistemlerinde kullanılacak boru sanayisine girdiklerini söyledi.

Türkiye yapılacak ve yapımı devam eden tüm hastanelerin bu ürünümüzden kullanmak zorunda olduğunu belirten Aras, boru üretim yatırımına, dünyadaki en modern tesislerle ve yüksek teknolojiyle girdiklerini söyledi. "Hastanelerde kullanılan bu ürünler ithal ediliyor" diyen Aras, "Üretimimizle, aynı zamanda 250 işçiye istihdam sağlanacaktır. Doğrudan öz kaynaklarımızla ve sadece finansmanın yüzde 25'i Dünya Bankası kredisiyle bu yatırımımızı gerçekleştiriyoruz. Böylelikle ilk defa Dünya Bankası, Diyarbakır'a kredi veriyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fabrikanın ek bina yatırımının temel atma töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Omega Mühendislik'in çok stratejik bir ürün olan tıbbi gaz tesisat sistemlerinde kullanılan üzerimi için yatırım yapmasının değerli bir proje olduğunu bu konuda her türle desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!