Yimpaş’ta ilk tahsilat yapıldı, mağdurlara ödeme yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yimpaş’ta ilk tahsilat yapıldı, mağdurlara ödeme yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 00:00

Kar payı vaadiyle binlerce gurbetçinin parasını kaptırdığı Yimpaş’tan ilk tahsilat gerçekleşti.

Haberin Devamı

Almanya’da yaşayan H.Ö., 7 yıl önce açtığı davayı kazandı ve 68 bin liralık alacağını 196 bin lira olarak faiziyle birlikte icra yoluyla tahsil etti. Yimpaş’tan ilk tahsilat, patron Dursun Uyar’ın evine hacze gidilmesi üzerine gerçekleşti. Almanya’daki gurbetçilerin avukatlarından Acun Papakçı, benzer şekilde kazandıkları onlarca davanın gerekçeli kararları ulaştıktan sonra milyonlarca liralık alacak için Yimpaş ve patronu Dursun Uyar’ın tüm malvarlığına haciz koyduracaklarını, 1 haftalık yasal sürede ödeme yapılmaması halinde şirketin iflasını isteyeceklerini belirtti. Papakçı, “Yimpaş grubu ve patronu iflasa gidiyor, SPK hâlâ Yimpaş’ın borsada hisseleri işlem görsün diye çaba sarf ediyor, kurum görevini kötüye kullanıyor” dedi.

Yargıtay’dan döndü    

Haberin Devamı

Yimpaş grubu ve patronu Dursun Uyar’dan yıllar sonra ilk tahsilat süreci şöyle gerçekleşti: “Gurbetçi H.Ö., yüksek kâr payı vaadiyle Yimpaş’tan aldığı 68 bin liralık hisse senedi bedelinin tahsili için 12 Mayıs 2005 tarihinde ihtarname çekti. İhtarın sonuç vermemesi üzerine Yimpaş Holding, Yimpaş İhtiyaç Maddeleri A.Ş. ve Dursun Uyar hakkında Aralık 2005’te Yozgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme 25 Eylül 2007 tarihinde “kar ve zararda ortaklık gereği paranın geri istenemeyeceği” gerekçesiyle davayı reddetti. H.Ö.’nun avukatı Acun Papakçı bu kararı 10 Ekim 2007 tarihinde temyiz etti. Yargıtay temyiz başvurusunu 17 Kasım 2009 tarihinde reddederek mahkeme kararını onadı. Avukat Papakçı 2 Aralık 2009 tarihinde karar düzeltme talebinde bulundu. Yargıtay 9 Nisan 2010 tarihinde karar düzeltme talebini kabul ederek dosyayı tekrar yargılama için mahkemesine gönderdi.

İlk tahsilat niteliğinde

Yozgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 18 Ağustos 2011 tarihinde bu kez davayı iki ayrı bilirkişi raporunu gerekçe göstererek kabul etti ve 68 bin lira alacağın davalı iki şirket ve patronu Uyar’dan faiziyle birlikte tahsiline karar verdi. Kararla birlikte 16 Eylül 2011 tarihinde Yimpaş ve Dursun Uyar’a yönelik icra takibi başlatıldı, 15 Aralık 2011 tarihinde malvarlıklarına haciz konuldu. H.Ö.’nün avukatı Papakçı, 12 Kasım 2011 tarihinde Yimpaş ve Uyar hakkında iflas
davası da açtı. Dava ve sonrasında başlayan icra ve iflas sürecinde Yimpaş’ ın merkezi ile yönetim kurulu başkanı Dursun Uyar’ın evine hacze gidildi ve iflas talebinde bulunuldu. 6 Şubat 2012 tarihinde başlatılan icra takibinin durdurulabilmesi için faiziyle birlikte 196 bin lira alacağın 1 haftalık süre içinde icra müdürlüğünde depo edilmesi gerekiyordu. Grup şirketlerinden Aytaç Gıda Yatırım San. ve Tic. A.Ş., icra takibini durdurabilmek için 196 bin lirayı icra müdürlüğü kasasına yatırdı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!