En küçük hibrit Türkiye’ye dizel fiyatına geliyor 100 km’de 3.1 lt yakıyor

Güncelleme Tarihi:

En küçük hibrit Türkiye’ye dizel fiyatına geliyor 100 km’de 3.1 lt yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 00:00

Dünyada 4 milyon üzerinde satış adedi ile hibrit teknolojisinin lideri olan Toyota, Prius’tan sonra ikinci hibrit modeli Yaris’i Eylül ayında Türkiye’de satışa sunacak.

Haberin Devamı

B sınıfından yer alan Yaris Hybrid ile birlikte Türkiye’de 2 hibrit modeli satan ilk firma olacak Toyota’nın Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, son 3 ayda 200-300 adet Yaris Hybrid satmayı hedeflediklerini. 2013 yılında ise 1000 adetlik satışa ulaşacaklarını söyledi. Bozkurt, Yaris Hybrid’in fiyatının dizel versiyonundan biraz daha pahalı olacağını belirtti. Dizel Yaris’in fiyatı 46 ila 49 bin TL arasında değişiyor.

Sınıfının en çevrecisi

Yaris Hybrid, 100 beygir gücündeki 1.5 litre benzinli motora sahip hibrit sistem ile segmentinin en iyi performans ve yakıt tüketimini sunuyor. 100 kilometrede 3.1 litre şehiriçi yakıt tüketim değerine sahip Yaris Hybrid, 79 g/km CO2 emisyonu ile de binek otomobil pazarının en düşük CO2 emisyon değeri ile çevreciliğini kanıtlıyor. Yeni Yaris’e göre boyu önden 20 mm uzayarak 3 bin 905 mm olan hibrid versiyonunda yeni kompakt pil arka koltuk arkasına yerleştirilerek iç mekan genişliğinden ödün verilmemiş. Yaris Hybrid’in bagaj hacmi, mevcut Yaris’te olduğu gibi, 286 lt iken arka koltukların tamamen yatırıldığı durumdaki maksiumum bagaj hacmi de 768 lt’ye çıkarılabiliyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5f3df018fbb8f87ba453

Bakım masrafları düşük

Sadece içten yanmalı motora sahip araçlara oranla Yaris Hybrid, bakım masraflarında da önemli bir fark yaratmaya hazırlanıyor. Hibrit teknolojisi sayesinde Yaris Hybrid’de debriyaj pedalı, debriyaj plakası, vites kutusu, marş motoru, V-kayışı ve triger kayışı bulunmuyor ve böylece bu parçalara ait herhangi bir bakım masrafı oluşmuyor.

2013’te hibrit araçlara vergi desteği gelecektir

ALİ Haydar Bozkurt, Türkiye’de gerek vergilendirmede gerekse açıklamalarda 2 tip araçtan bahsedildiğini belirterek, “Bir konvansiyonel motora sahip araçlar var bir de elektrikli araçlar var. Kimse hibritten bahsetmiyor. Artık 3’ün tip olarak hibritin da tanımı yapılmalı. Otomotiv stratejisinde hibrit araçlar yer alıyor. Bu bağlamda 2014 yılına kadar hibrit araçlara vergi desteğinin verileceğini düşünüyorum. 2013’te büyük ihtimalle bir düzenleme yapılacak.

Haberin Devamı

2. EL TOYOTA FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!