207 koyundan geriye 'Yadigar' kaldı

Güncelleme Tarihi:

207 koyundan geriye Yadigar kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:29

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 207 küçükbaş hayvanın telef olduğu ağıl yangınından geriye sadece 4 aylık "Yadigar Boncuk" isimli kuzu kaldı.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Tanoba beldesinde Osman Coşkun'a (50) ait ağılda önceki gün henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında 144 koyun ve 63 kuzu telef oldu. Yangında küçükbaş hayvanlardan sadece 4 aylık "Yadigar Boncuk" adlı kuzu kurtuldu.

207 koyundan geriye Yadigar kaldı

Osman Coşkun, yaptığı açıklamada, ağılında çıkan yangında 207 küçükbaşın telef olduğunu, sadece bir kuzu kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

Yangında büyük maddi kaybının meydana geldiğini belirten Coşkun, yanan ağılı ve hayvanlarını gündüz gördüğünde gözyaşlarına hakim olamadığını, olayı anlatırken o anları yeniden yaşadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

207 koyundan geriye Yadigar kaldı

"ÖLENE KADAR BENİMLE KALACAK"

Haberin Devamı

"Sabah 6'da oğlum hayvanları yemlemek için ağıla gitti daha sonra bahçeyi sulamış eve yemeğe gidiyor. Tekrar öğleden sonra ağıla geldiğinde ağıl yanıyor.

207 koyundan geriye Yadigar kaldı

Bunun üzerine beni telefonla aradı 'ağıl yanıyor' diye. Ben de geldiğimde iş işten geçmişti."

Yangından kurtulan tek kuzusunun da vücudunda kısmen yanıklar olduğunu anlatan Coşkun, "Bu kuzu dışarı çıkmıştı, nasıl çıktığını bilmiyorum, geldiğimde dışarıda geziyordu. Sadece bu kuzu bana Allah'tan yadigar olarak kaldı. Adı, Yadigar Boncuk. Bu yadigar olarak kalacak satmayacağım, ölene kadar benimle kalacak. Şu an yapacak bir şey yok. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Bize oldu inşallah bir başkasına böyle bir şey olmaz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu.

Haberin Devamı

207 koyundan geriye Yadigar kaldı

BAKMADAN GEÇME!