Elimiz güçlendi olumlu sonuçlar yakın

Güncelleme Tarihi:

Elimiz güçlendi olumlu sonuçlar yakın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 00:00

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2010 yılının sonlarından itibaren uygulanan esnek para politikası, BDDK’nın önlemleri ve mali disiplinin korunması ile Merkez Bankası’nın elinin güçlendiğini, bu yılın sonunda da hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrar açısından olumlu sonuçlar alınacağını söyledi. Finansal ve makroekonomik istikrar konulu konferansta konuşan Başçı, “Küresel finansal kriz sonrası gelişmiş ülkelerin uyguladığı para, maliye ve finansal sektör politikaları, makroekonomik temelleri sağlam olan dışa açık gelişmekte olan ülkelerde dahi finansal istikrarsızlık ihtimalini doğurmuştur” dedi. Başçı, şöyle devam etti: “Merkez Bankası da bu risk unsurunu göz önünde bulundurarak esnek bir para politikası çerçevesiyle hem fiyat istikrarını hem de finansal istikrarı gözetmiş ve bu yolla sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamıştır. Uygulanan esnek para politikasının yanı sıra BDDK’nın yerinde önlemleri ve mali disiplinin korunması, MB’nin el

Haberin Devamı

xFinansal ve makroekonomik istikrar konulu konferansta konuşan Başçı, “Küresel finansal kriz sonrası gelişmiş ülkelerin uyguladığı para, maliye ve finansal sektör politikaları, makroekonomik temelleri sağlam olan dışa açık gelişmekte olan ülkelerde dahi finansal istikrarsızlık ihtimalini doğurmuştur” dedi.

Başçı, şöyle devam etti: “Merkez Bankası da bu risk unsurunu göz önünde bulundurarak esnek bir para politikası çerçevesiyle hem fiyat istikrarını hem de finansal istikrarı gözetmiş ve bu yolla sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamıştır.

Uygulanan esnek para politikasının yanı sıra BDDK’nın yerinde önlemleri ve mali disiplinin korunması, MB’nin elini güçlendirmiştir. 2012’nin sonunda da fiyat istikrarı ve finansal istikrar açısından olumlu sonuçlar alınacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!