Aselsan Bangladeş’e su altından girecek

Güncelleme Tarihi:

Aselsan Bangladeş’e su altından girecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 00:00

Aselsan’ın savaş gemileri için en büyük tehdit kabul edilen torpidolara karşı milli imkanlarla geliştirdiği Hızır ve Zargana, Bangladeş’in açtığı uluslararası ihaleye davet edildi.

Haberin Devamı

Aselsan’ın 2006 yılında başlattığı deniz savunmasına ilişkin çalışmaları meyvelerini veriyor. Deniz Kuvvetlerinin su üstü ve su altı platformlarında önemli görevler üstlenen Aselsan, su altı akustiği konusundaki çalışmalarını artık yurtdışında pazarlamaya başladı.

Hızır için talepler var

Su üstü gemilerini torpidolara karşı korumak üzere geliştirilen Hızır sistemi milli imkanlarla üretime geçti. Hızır sistemi MİLGEM, TF2000, TF100, çıkarma gemisi ve havuzlu çıkarma gemisi gibi platformlarda kullanıma hazır hale geldi. Her türlü gemide kullanılabilmesi için modüler yapıda geliştirilen sistemin en önemli parçası olan ve “çekili sonar” olarak da kullanılabilen yüksek performanslı “çekili dizin” için yurtdışından talepler gelmeye başladı. Denizaltıları torpidolara karşı korumak üzere geliştirilen Zargana’nın akustik karıştırıcıları ve aldatıcıları da üretime geçti. Dünyada yaygın kullanılan 209 sınıfı denizaltıların su topundan atılabilen Zargana Uzakdoğu ülkeleri deniz kuvvetleri tarafından tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Torpidoya karşı takım çalışması

ASELSAN, torpidolara karşı tedbir çalışmalarını da üniversitelerle ortaklaşa sürdürüyor. ASELSAN, bu çalışmaları, Bilkent, ODTÜ, İTÜ, Anadolu, Yıldız Teknik, TÜBİTAK ve çok sayıda KOBİ ile birlikte kurduğu milli takımla gerçekleştiriyor.  Çalışmalarıyla sualtında ihtiyaç duyulan yeni nesil milli sonar projeleri geliştiren ASELSAN, birikim sahibi kurum ve kuruluşları da değişik projelerde takıma dahil etmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!