Hürriyet’te künye devrimi

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’te künye devrimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 11:45

Türk basınında ilklerin öncülüğünü yapan Hürriyet, yayıncılık dünyasında yeni bir devrime imza attı. Yeni çalışma sistemi ve künyesini Hürriyet Medya Towers’ta düzenlenen bir törenle açıkladı.

Haberin Devamı

Hürriyet’in yeni çalışma düzeninde üç ayrı kanal kuruldu: Gazete, Mobil/ Web ve Tablet. Mobil/Web Koodinatörlüğünü Bülent Mumay, Tablet Koordinatölüğünü Emre İskeçeli üstlendi. İki kıdemli gazeteci Fatih Çekirge ve Fikret Ercan Yayın Direktörü oldu.

 

Yeniden yapılanma çalışmalarına 6 ay önce başlayan gazete, GO2015 projesi kapsamında ilk değişikliği yazıişlerinde yaptı. Hürriyet Dünyası adı altında 7 gün 24 saat yayın yapan bir medya şirketine dönüşen Hürriyet, yeni çalışma sistemi ve künyesini Hürriyet Medya Towers’ta düzenlenen bir törenle açıkladı.

 

Lider olmanın gereği

Haberin Devamı

Toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Lider olmak zordur. Sürekli yeniliklerle zirvede kalmak zorundayız. GO2015, liderliğimizi pekiştirip birkaç adım birden atmamızı sağlayacak” dedi. Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da, gazetenin yeni vizyonunu ve yapılanmasını birim yöneticileriyle paylaştı. Dünya medyasının yeni çalışma prensiplerini inceleyen Hürriyet, okurların haber ihtiyacına günün her saatinde tüm mecralardan ulaşmasını sağlayacak ortak bir yazıişleri kurma kararı aldı.

 

Hürriyet Yayın Grubu Yönetim Şeması:

 

Hürriyet’te künye devrimi

 

İşte Hürriyet Dünyası

Bu kapsamda gazetenin yönetim yapılanmasında da değişikliğe gidildi. Fatih Çekirge ile Fikret Ercan, Hürriyet Dünyası’nın yeni projelerini şekillendirmek amacıyla Yayın Direktörlüğü görevine getirildi. Doğan Hızlan ise yine Yayın Danışmanı görevinde kaldı. Genel Yayın Yönetmeni’ne bağlı olarak, gazetenin yanı sıra Mobil/Web ve Tablet için yeni kanal yöneticileri atandı. Radikal Yayın Koordinatörü Bülent Mumay, Mobil/Web Koordinatörlüğü’ne getirildi. Yazıişleri Müdürü Emre İskeçeli de, Hürriyet Dünyası’nın Tablet Koordinatörü olarak atandı.

 

Haberin Devamı

Hürriyet farkı her yerde

Yönetim yapısındaki değişiklik, iş akışına da yansıdı. İnternet ve basılı gazetenin daha önce ayrı katlarda birbirinden bağımsız olarak çalışan uzman gazetecileri, Hürriyet’in yeni binasında görev alanlarına göre birlikte görev yapacak. Yeni yapılanmaya göre, Ana Haber, Sıcak Gündem, İnsan ve Toplum, Gece, Yan Yayınlar gibi birimler, Hürriyet Dünyası’nın ürettiği içerikleri ertesi güne bekletmeksizin bütün mecralarda kullanacak.

 

Hürriyet Yayın Grubu Üretim Şeması:

 

Hürriyet’te künye devrimi

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!