Ford Otosan'a iş sağlığı ve güvenliği ödülü

Güncelleme Tarihi:

Ford Otosana iş sağlığı ve güvenliği ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 11:54

Ford Global'in 1999 yılından beri düzenlediği ve dünyadaki tüm Ford fabrikalarının katıldığı iş sağlığı ve güvenliği konusundaki ödül programı “President Health and Safety Award”da Ford Otosan 5 kategoride 6 ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Gölcük'teki Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Ford Motor Company Üretim Birimi Güvenlik ve Ergonomi Yöneticisi Uwe Gawel, “President Health and Safety Award”ın çok prestijli bir ödül programı olduğunu söyleyerek, bu yıl 60'ı Avrupa'da olmak üzere dünya genelinde 150 başvuru yapıldığını anlattı.

Gawel, bu yıl ki ödüllerin başka bir önemli özelliğinin ise iş sağlığı ve güvenliği konusundaki katkılarından dolayı, her sene Ford dünyasından bir lider yöneticiye verilen “Roman Krygier İş Sağlığı ve Güvenliği Liderlik Ödülü”nün (Health and Safety Leadership Award) şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Genel Müdür Nuri Otay'a verilmesi olduğunu ifade etti.

“Bu prestijli ödüle merhum Genel Müdür Nuri Otay layık görüldü. Bu çok özel bir an, çok özel bir tören” diyen Gawel, şöyle devam etti:
“Buna ne kadar önem verdiğimizi göstermek için 2000'den 2012'ye kadar olan yansımalardan bahsetmek istiyorum. 2000 yılında İstanbul fabrikasını ziyaret ettiğimde pek çok tespitlerimiz oldu, iyileştirme fırsatları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beni en çok etkileyen şey, Otosan ekibinin denetimler sırasında tespit edilen her türlü maddeyi bir iyileştirme fırsatı olarak görmesiydi. İyileştirilmesi gereken noktaların pek çoğunun bir gecede iyileştirildiğine şahit oldum. Tüm organizasyon, tüm şirket her seviyesinde, kendisini iş güvenliğine adamış durumda. Her zaman daha iyisi yapılabilir, hep 'daha ileriye' diyoruz. 'İyi bir iş güvenliği sistemi' demek, 'iyi bir iş performansı' demektir”

Konuşmaların ardından Gawel ile Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ilgili birim personeline ödüllerini dağıttı.

Ford Otosan, Global Birincilik olan İş Güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik Ödülü'nü (Global Winner – Excellence in Safety Culture and Standards Award) müteahhit firmalarının Ford Otosan standartlarında iş sağlığı ve güvenliği sistemi kurmaları ve bunun sürdürülebilir olmasını sağladığı “Müteahhit İş Güvenliği Yönetim Sistemi” ile aldı.

Haberin Devamı

Merhum Nuri Otay'a verilmesi kararlaştırılan, Roman Krygier İş Sağlığı ve Güvenliği Liderlik Ödülü ise Gawel tarafından Yenigün'e verildi.

Hayat kurtaran çalışanlara ödül

Hayat Kurtarma Ödül Kategorisinde de 2 ödüle layık görülen Ford Otosan'da ilk olarak Van Depremi'ndeki çalışmaları ve 46 saat sonra enkazdan çıkarılan Azra bebeğin kurtarılmasındaki çabalarından dolayı Ford Otosan Arama Kurtarma Ekibi (FOKE) ile İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü temsilcilerine ödülleri verildi.

Aynı kategoride ikinci ödülü ise geçen yıl Kocaeli Fabrikası Boyahanesi çalışanlarından birinin iş kazası geçirmesi üzerine, acil durum butonuna basıp, makinenin durmasını sağlayan ve işçinin yaşamını yitirmesini önleyen işçi Ali Öktem aldı.

Haberin Devamı

Yenigün, “İş kazası olduğunda herkes kazanın olduğu yere koştu, yalnızca bir kişi paniğe kapılmadan kazanın olduğu yere değil, doğru yere koşarak acil durum butonuna bastı ve bir hayat kurtardı. Ali'nin büyüklüğü orada” diyerek ödülü Öktem'e verdi.

Kocaeli Fabrikası, İş Güvenliği'nde En İyi Performans Gösteren Üretim Fabrikaları (Performance Award Winners - Manufacturing Facilities) kategorisinde bronz ödüle layık görüldü. Fabrikanın Sağlık Merkezi, baş ağrısı, ayak sağlığı, sağlıklı beslenme ve diyet konularında “Çalışanların Sağlığını İyileştirme Projesi” ile Sağlıkta Mükemmellik Ödül Kategorisinde Avrupa Kıtası Finalisti Ödülü'nü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!