Bit Pazarı Beylikdüzü’nde de açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bit Pazarı Beylikdüzü’nde de açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 00:00

İstanbul Yenibosna’da 7 yıl önce açılan ve 11.5 milyon kişinin ziyaret ettiği Eskidji Bit Pazarı’nın ikincisi 15 Mayıs’ta Beylikdüzü’nde açılacak. Dikran Masis, ‘Bit Pazarları’nın başarılı olabilmesi için 28 özelliğin bir arada olması gerektiğini, bu özellikleri de sır gibi sakladıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL Yenibosna’da 7 yıl önce açılan ve 11.5 milyon kişinin ziyaret ettiği Eskidji Bit Pazarı’nın ikincisi 15 Mayıs’ta Beylikdüzü’nde açılacak. 63 bin metrekarelik alanda, 44 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak Eskidji Bit Pazarı, alışveriş merkezi olarak tasarlanan bir binada hayata geçecek. 751 dükkanın yer alacağı yeni Bit Pazarı’nda, dükkanların yüzde 60’ı için sözleşme imzalandı. Beylikdüzü Bit Pazarı’na Anadolu illerinden de esnafın ilgisi var.
Ticaret hacmi büyük
Eskidji’nin sahibi Dikran Masis, Yenibosna’daki Eskidji Bit Pazarı’nı 2005 yılında toplam 45 bin metrekare alan üzerine kurduklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bit Pazarı, Alışagelmiş alışveriş merkezi mantığı dışında, uygun fiyatlarla tüketiciye sunulduğu bir konsept çarşıdır. Mobilyadan beyaz eşyaya, elektronikten antikaya, bijuteriden tekstile kadar binlerce ürün ikinci el, spot ya da sıfır olarak satılıyor. Yenibosna’da 430 esnaf bulunuyor. Haftaiçi 4 bin, haftasonu toplam 35 bin kişi ziyaret ediyor. Buradaki ticaret hacmi çok büyük.”
28 sırrı notere verdi
Bit Pazarları’nın başarılı olabilmesi için 28 tane özelliğin bir arada olması gerektiğini vurgulayan Dikran Masis, şunları söyledi: “Bu 28 tane özelliği, 7 yıldır teker teker tespit ettim ve sır gibi saklıyorum. Vasiyetim gibi notere onaylattım. 28 özelliğin bir tanesi bile eksik olursa Bit Pazarları başarılı olamaz. İstanbul’da 16 tane spotçu çarşısı açıldı, bu özellikleri bir araya getiremedikleri için kapanmak zorunda kaldılar. Özelliklerden bazılarını söylemem gerekirse, bit pazarının alanı 20 bin metrekarenin altında olmayacak. Dükkanlar kapalı olmayacak. Ayrıca bit pazarının bulunduğu alanda eğlenceye yönelik hiçbir aktivite yer almayacak. En önemlisi ise esnafın mutsuz olmaması. Çünkü o mutsuz olursa, biz de mutsuz oluyoruz.”
Yeni çarşı 15 Mayıs’ta
İstanbul’daki ikinci Bit Pazarı’nı Beylikdüzü’nde alışveriş merkezi olarak planlanan bir binada açacaklarını anlatan Dikran Masis, şöyle konuştu: “44 bin metrekare kiralanabilir alanı olan, 751 esnafın yer alacağı bir yer açıyoruz. Kiralamalara başladığımız 11 günden bu yana 493 esnaftan talep aldık ve 438’i ile sözleşme imzaladık. Çarşının yüzde 60’ı kiralanmış durumda. Kiralar metrekare başına 15-35 lira arasında değişiyor ve ek işletme gideri alınmıyor. 15 Mayıs’ta açacak şekilde çalışıyoruz. Açılışa kadar yüzde 100 doluluğa ulaşırız. Buraya 100 bin giriş bekliyoruz.  Kayseri, Ankara, Malatya, İnegöl’den gelip dükkan kiralayanlar oldu.”

Haberin Devamı

2 yılda 8 Bit Pazarı olacak

Haberin Devamı

DİKRAN Masis, Beylikdüzü’ndeki ikinci Bit Pazarı’nın ardından iki yıl içinde sayıyı 8’e çıkarmak istediklerini belirtti. Masis, “Anadolu yakasına da geçeceğiz. Diyarbakır, Gaziantep, Ankara, Mardin ve gelişmekte olan illerden birinde yeni çarşılar açmayı planlıyoruz. 20-30 bin metrekare alanı olan yerleri araştırıyoruz. Eski fabrika alanlarını alabilir ya da mevcut yerlerde kiralama yapabiliriz. 30-40 milyon lira yatırım gerekiyor” dedi.

Günde 4 bin  kişi geziyor

Bit Pazarı’nı haftasonları 36 bin kişi ziyaret ediyor, haftaiçi bu rakam 4 bin oluyor.
Ziyaretçi sayısı en çok kasım-aralık ayında artıyor.
Günde en az 60 ile 80 arasında televizyon satılıyor.
80-90 arasında buzdolabı, 100-150 parça da mobilya satılıyor.
Toplam 55 kamyon ürün sevkıyatı yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!