Avrupa'nın ikinci büyüğü

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın ikinci büyüğü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 12:28

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük akvaryumu Aqua Vega, Başkent'te kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Köpek balıklarının yer aldığı 6 bin metrekarelik dev akvaryuma, dalış da yapılabilecek. 

Türkiye’nin en büyük Alışveriş Vadisinde bulunan Nata Vega Outlet, Ankara’ya okyanus getirdi. 98 metrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük tünelli akvaryumunun su kapasitesi 3.5 milyon litre. 12 bin balık ve omurgasız ile 120 sürüngenin yeraldığı akvaryum, 17 milyon avroya maloldu.

Nata Vega’da inşa edilen Aqua Vega Akvaryum,özellikle çocuklara belgesellerde izledikleri balık ve omurgasız canlıları yakından görebilme, hatta eğitmenler eşliğinde dokunabilme olanağı sağlıyor. 21 akvaryumda 12 bin balık ve omurgasız; 30 akvaryumda ise 120 sürüngen bulunuyor.

KÖPEK BALIĞINI İZLERKEN YEMEK     

Akvaryumun içinde Amazon kafe, hediyelik eşya mağazaları, standlar, dalış okulu, pet shop, balık besleme yem satış stantları, tuz mağarası ve fotoğraf çektirme alanları yer alıyor. 8 mağazalı Aqua Parkta, köpek balıkları, deniz atları, ahtapotlar, canlı mercanlar gibi birbirinden renkli ve farklı su canlıları dikkat çekiyor.Nata Holding Genel Müdürü Cüneyt Kandemir tam anlamıyla sosyal yaşam alanı oluşturdukları akvaryumun özellikle iletişim bozukluğu bulunan çocukların gelişimine katkı sağlayacağını söylüyor. Dünyada eşi olmayan 360 derece panoramik restoranda ziyaretçilerin, köpek balıkları ve vatozları izleyerek yemek yiyebileceklerini vurguluyor.

Haberin Devamı

AMAZON KONSEPTLİ ÇAY

Aqua Vega'da astım hastalığı gibi birçok solunum yolu problemlerinin tedavisinde kullanılan Çankırı’nın meşhur tuz mağaralarının ufak bir örneği de yer alıyor. İsteyen ziyaretçiler Amazon Yağmur Ormanları konseptli kafede çaylarını yudumlayacak.

KÖPEKBALIKLI DALIŞ

Dalış okulunda isteyen herkes balıkadam kursu alabilecek ve 3.5 milyon litre kapasiteli akvaryumun içinde eğitmenler eşliğinde köpek balıklarıyla dalış yapılabilecek. Dünyanın değişik bölgelerinden getirilen zehirli yılanlar, akrepler, tarantulalar gibi 30 çeşit sürüngen değişik bir sunumla ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ganal Müdür Kandemir, bu bölümün kalp hastaları ve hamilelere uygun olmadığını, içinde ziyaretçilerini heyecanlandıracak ve korkutacak ufak sürprizlerin bulunduğu söyledi.

Haberin Devamı

Kandemir bu projeyle alışılmışın dışına çıktıklarını belirterek, ”Sadece bir alışveriş merkezi değil bir sosyal yaşam oluşturduk. Sadece Ankaralılar'ın  değil tüm Türkiye'den ve civar ülkelerden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi. Nata Holding olarak Ankara’ya büyük önem verdiklerini anlatan Kandemir,” Almanya, Hollanda, Nijerya gibi ülkelerden alışveriş merkezi yapmamız için teklifler alıyoruz. Bunları değerlendiriyoruz. Ancak Ankara bizim için çok önemli . Bütün enerjimizi buraya yoğunlaştırdık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!