Demiryollarında trenler yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Demiryollarında trenler yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 11:37

Yüksek Hızlı Trenlerle (YHT) hızlı, konforlu ve güvenli yolculuk imkanı sunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), konvansiyonel hatlardaki trenleri de yeniliyor.

Haberin Devamı

TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, son yıllardaki yatırım hamlesini araç filosunu yenileyerek sürdürmeyi planlayan TCDD, uzun mesafeli lokomotif-vagon işletmeciliği konsepti yerine, ileri teknoloji dizel tren seti işletmeciliğine geçiyor.

YHT hatlarını hizmete sokup, hizmet kalitesiyle yolcu sayısını büyük oranda artıran demiryolları, konvansiyonel hatlardaki trenleri de yenileme kararı aldı. İlk etapta altyapı sorunlarını çözüme kavuşturan TCDD, yolculara daha kaliteli hizmet vermek için lokomotif-vagon tren işletmeciliği konseptini 2015 yılına kadar değiştirecek.

188 araçtan oluşan 50 tren seti, 2015 yılına kadar kademeli olarak demiryolu trafiğinde olacak. Maksimum yolcu konforunu sağlamak amacıyla tam otomatik iklimlendirme, elektronik kontrollü otomatik kapı ve fren sistemine sahip araçlarda en son teknoloji kullanılacak.

Haberin Devamı

Afyon-Eskişehir, İzmir-Ödemiş-Tire, İzmir-Söke, İzmir-Denizli, Afyon-Denizli, Afyon-Burdur, Konya-Afyon, Konya-Karaman, Kurtalan-Diyarbakır, Batman-Diyarbakır ve Gaziantep-Nusaybin hatlarında artık ileri teknoloji Dizel Tren Setleri (DMU) çalışacak.

Bölgesel hatlara uçak konforu geliyor

Güvenli, hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlayan trenler, saatte maksimum 140 kilometre hız yapabilecek. Trenlerde, yolcunun istediği şekilde ayarlayabileceği uçak tipi koltuklar, LCD ekranlar vasıtasıyla bilgilendirme sistemi bulunacak. Araçlarda, 3'lü setler 196 koltuk, 4'lü setler 256 koltuk oturma kapasiteli olacak.

Her bir tren setinde çift taraflı kumanda kabini bulunacak. Maksimum yolcu konforunu sağlamak amacıyla tam otomatik iklimlendirme, UIC şartlarına uygun elektronik kontrollü otomatik kapı ve fren sistemine sahip araçlarda en son teknoloji kullanılacak.

Tren setlerini kendisi üretecek olan TCDD, hem yerli sanayinin gelişimine katkı sağlayacak hem de araç filosunu yenilemiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!