2023 hedefimiz 5.2 milyar dolar ihracat

Güncelleme Tarihi:

2023 hedefimiz 5.2 milyar dolar ihracat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 01:34

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak deri sektörünün ihracatını her yıl artırdığına dikkat çekti. Şenocak, " 2023 hedefimiz 5.2 milyar dolar ihracat. Bunu başaracağımıza eminim" dedi.

Haberin Devamı

İDMİB bünyesindeki Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 'Çağların Vazgeçilmezi Deri' temalı bir defile düzenledi.

Defile öncesinde konuşan İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, sektörün hedefleriyle ilgili bilgiler verdi. Deri sektörünün 2023 hedeflerine adım adım yürüdüğünü söyleyen Şenocak konuyla ilgili şunları söyledi:

"Deri sektörümüz bugün 2 milyar dolar ihracatıyla Türkiye'nin toplam ihracatına en fazla katkı yapan sektörlerden biri konumunda. Özel faturaları bu rakama dahil ettiğimizde ihracatımızın bugün 4 milyar dolar seviyelerinde olduğunu söyleyebiliriz. Deri ürünleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Deri zahmetli ve aynı zamanda rahmetli bir iş. Sektörümüzün eğitimli gençlere ihtiyacı var. 2023 için 5.2 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bu hedefi yakalamak için özgün tasarım ve markalaşma kritik önem taşıyor. Eğitim ve eğitimli insan gücü deri sektörünü ileride çok daha iyi noktalara taşıyacak. Okulumuz bu kapsamda bizim için çok büyük önem taşıyor. İDMİB olarak bu liseye destek vermekten gurur duyuyoruz."

Haberin Devamı

İDMİB bünyesindeki Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kreasyonlardan oluşan 'Çağların Vazgeçilmezi Deri' temalı defilede 'Taş Devri' ve 'Hippi' temalı onlarca özgün tasarım sahnede izleyenlerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler, bitirme projeleri olan özgün tasarımlarının aylarca süren çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını ve bu defilenin kendileri için bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!