2020 kongre ve cruise yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2020 kongre ve cruise yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 08:30

Türkiye Otelciler Birliği’nde Başkan Timur Bayındır’ın ardından başkanlık koltuğuna oturan Müberra Eresin, bir grup gazeteciye turizm sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Turizm verilerinin 2017’nin ardından 2018’de çok daha iyi seviyelere ulaştığını ifade eden Eresin, asıl güzel gelişmelerin 2020’de yaşanacağına dikkat çekti. 2020’den itibaren cruise ve kongre turistlerinin yeniden Türkiye’ye dönmesiyle birlikte hareketliliğinin daha yükseleceğine vurgu yaptı. Kongre ile cruise turistinin daha fazla harcama yaptığının altını çizen Eresin, “Harcama kapasitesi yüksek olan turistin yeniden gelmesiyle birlikte fiyatlar daha da yükselir, doluluk da artar. Kongre turizmi özelinde bakıldığında daha uzun vadeli bir planlama gerekiyor. Bu yüzden 2020 itibariyle eski güzel günlere dönüşün başlayacağını söyleyebiliriz. Büyük cruise gemilerine sahip firmalar da Galataport’un yapılmasını bekliyor. Buradaki inşaatın tamamlanmasıyla daha çok turist ağırlayabileceğimiz söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

5 YILIN EN DOLUSU

Suudi Arabistan, Katar ve İran gibi pazarlarda ilk 2 ayda yaşanan düşüşler hakkında da Eresin, “Avrupa pazarında yükseliş var. Uzak Doğu ve Güney Amerika ülkelerinden de gelen talep artıyor. Verilerde anladığımız eski yıllara doğru bir dönüş olduğu. Artan turist sayısı ile birlikte fiyatlarımız da yükseliyor. Geçmişte düşen fiyatlardan dolayı bazı ülkelerden gelen turist sayısında artış olmuştu. Şimdi ortalama fiyatla gelenler yavaş yavaş çekiliyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da bölgesel olarak Taksim bölgesi, Haliç gibi bazı yerlerde ortalamanın üzerinde dolulukların olduğunu kaydeden Eresin, şöyle konuştu: “Ayrıca bu yıl nisanda yani Paskalya döneminde büyük doluluk oranlarına ulaşmayı bekliyoruz. Özellikle Yunanistan, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden, Latin Amerika’dan önemli bir hareket gözlemliyoruz. Geçen 3-4 yılda Paskalya yine hareketliydi ama oteller ve turizm açısından Nisan 2019 son 5 yılın en dolu Paskalya dönemi olacak. Bu da Avrupalı turistte geri dönüşün işaretidir.”

 

BAKMADAN GEÇME!