Hobi olarak başladığı işte en büyük üretici oldu

Güncelleme Tarihi:

Hobi olarak başladığı işte en büyük üretici oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 17:21

Haberin Devamı

Makine mühendisi Osman Ragıp Özkan (61), "emekliliğimde ne yapabilirim, vaktimi nasıl geçirebilirim" diye düşünürken, Ege Bölgesinde ailelerin kendi ihtiyaçları için ektiği enginarı fark etti. 10 yıl kadar önce enginar üretimine yönelen Özkan ürettiği enginarları şimdi de kurduğu internet sitesi üzerinden direk tüketiciye ulaştırıyor.

Konyalı Osman Ragıp Özkan, şimdilerde 38 dönüm tarlada, yıllık 200 bin adet enginar üretiminin hikâyesini hurriyet.com.tr’ye anlattı. Emekli olduktan sonra uğraşacağı bir iş bakınan Özkan önceleri serada domates yetiştirmeye başlamış. Daha sonra,  Ege bölgesinde küçük çaplı üretimi yapılan enginar işine girmeye karar verdiğini söylüyor. Şimdilerde 38 dönüm tarlada ürettiği enginarı başlangıçta pazarcı esnafın, çeşitli satış merkezlerine sattığını ifade ediyor. Tarım Bakanlığı’nın İyi Tarım Uygulamaları kapsamında ürün ürettiklerini söyleyen Özkan, bir hobi olarak başladığı işi geliştirme niyetinde. Zira uluslar arası satış için de gerekli belgeleri alacağını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Özkan bundan bir ay kadar önce de internet üzerinde satışa yöneldiklerini ifade etti. Kendisinin internet üzerinden satışa başlangıçta acemi olduğunu ifade eden Özkan aradan kısa süre geçmesine karşın satışlardan memnun olduklarını ifade etti. Özkan internetten satış sürecini şöyle ifade ediyor: “Müşteri mail yolu ile veya telefonla bizi arayarak sipariş veriyor. Alınan sipariş sonrası ürün dalından kesiliyor ve istenilen şekilde kargo ile verilen adrese gönderiliyor.”

Özkan ürün direk tüketiciye ulaştırıldığı için daha uygun fiyatta olduğunu ifade etti. Özkan’ın beyanına göre piyasada 2.5 liraya satılan enginarın tanesini bir liraya sattıklarını söyledi.

Datça’nın en büyük enginar üreticisi olduğunu söyleyen Özkan, 10 yıl önce küçük çaplı başladığı üretimin bu noktaya gelmesini tahmin edemediğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!