'2018'in ilk çeyreğinde ilk uçak 3. Havalimanı'na inecek'

Güncelleme Tarihi:

2018in ilk çeyreğinde ilk uçak 3. Havalimanına inecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 00:10

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, 3. Havalimanı inşaatı ile ilgili projenin durdurulmadığını belirterek, "2018'in ilk çeyreğinde ilk uçağı indireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, DHMİ'nin Florya'daki sosyal tesislerinde havalimanı muhabirlerine verdiği iftarda 3. Havalimanı inşaatı ile ilgili bilgi verdi.

Yıldırım, 3. Havalimanı çalışmalarının Danıştay tarafından durdurulduğu haberlerinin kendisini üzdüğünü ifade ederek, "Medya istediği gibi yorumlar, yazar ama kasıtlı olarak olmayan bir şeyi olmuş gibi haber yapmak beni çok şaşırtmıştır" dedi.

“3. Havalimanı durduruldu” algısı oluşturulduğunu ancak inşaatın durdurulmadığını vurgulayan Yıldırım, "Hatta beni Almanya'dan bile aradılar, müstehzi bir şekilde soru sordular" dedi.

Danıştay'ın aldığı bir karar olduğunu ama bu kararın tarihinin Ekim 2014 olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Olayı şöyle özetleyim; Bir bölge için acele kamulaştırma kararı vardı. Doğu batı pistin yapılacağı köye yakın yerde acele kamulaştırma kararı olmuş. Buna da itiraz olmuş. 'Niye acele kamulaştırma yapılıyor? Özel bir durum yok, savaş hali yok niye acele kamulaştırma kararı var?' diye itiraz edilmiş ve dosya Danıştay'a gitmiş. Danıştay 6. Daire de usulen reddetmiş. Niye reddetmiş? Çünkü kamulaştırma yapılmamış. Danıştay 6. Daire de demişki, kamulaştırma yapılmamış ki usulden red etmiş, bunun üzerine Danıştay'ın aldığı red kararına Danıştay Daireleri Kurulu'na bu karar için itiraz etmişler. Bu kurul da 'Usulden reddedemezsiniz, esastan görüşü reddedebilirsiniz' diye bozmuş, iade etmiş. Bu kurulun Danıştay'ın aldığı kararı bozma kararını esas alarak '3. Havalimanını durdurdu' diye haber yapılmış, bu akıllara ziyan konudur. Ufak bir incelemede görülüyor ki Danıştay esastan görüşmüş ve tekrar reddine karar vermiş, bunun tarihi de Mayıs 2015'tir. Bu kararın itiraz yolu da kapatılıyor. Dolayısıyla 3. Havalimanının aleyhine değil lehine olan bir durumdur ama bu karar hiç yokmuş gibi eski karara ilişkin haberler yapılarak 'havalimanı durduruldu' gibi bir şey ortaya çıkıyor. Bunun neden yapıldığı çok açık ortadadır, bu üzücü birşeydir, bu ülkemizin projesidir. Bu proje durdurulmadı ve bütün milletimize ülkemize katkı sağlayacak projedir. Bunu istemeyenler çok var. 2018'in ilk çeyreğinde ilk uçağı indireceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!