Akil adamlar İzmir için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Akil adamlar İzmir için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 11:42

EGE-KOOP, İzmir için hayati öneme sahip olan EXPO 2020 adaylığı yolunda çalışmalarına devam ediyor. EXPO Komisyonu, İzmir fikir hayatının önde gelen isimleri ile iş ve siyaset camiasından önemli isimleri bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Alanında uzman 19 ismin katıldığı ve özellikle sivil inisiyatifin oluşturulmasına yönelik atılabilecek adımların tartışıldığı toplantıda konuşan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "EGE-KOOP ortak akıl ilkesiyle EXPO Yürütme Kurulu’na yardımcı olmayı sürdürecek. Tek amacımız İzmir’e ve ülkemize hizmet etmektir" dedi.

Toplantıda Kültür eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ekonomist ve Danimarka Fahri Konsolosu Dr. Ali Nail Kubalı, UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Gelecek Dönem Guvernürü Güneş Ertaş, İsviçre Fahri Konsolosu Uğur Yüce başta olmak üzere meslek odalarının İzmir Şubesi Başkanları ile alanında uzman toplam 19 davetli hazır bulundu.

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, dev organizasyonun İzmir’in geleceğinin planlanmasında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

EXPO Fuarı’nın kazanılmasında toplumun bu organizasyonu sahiplenmesi, sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin bu heyecanı taşıması gerektiğini kaydeden Aslan, "Rakiplerimiz çok güçlü. Bunlar karşısında en önemli avantajımız ise heyecanımız olacak. Bu heyecanı şu an için gördüğümüzü söyleyemeyiz ancak bunun yolu EXPO’yu 7’den 70’e her vatandaşımıza anlatmak, onları bilinçlendirmek, sorumluluk üstlenmelerine ön ayak olmaktan geçiyor" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuşmasında, oylama tarihine kadar toplumdaki tüm dinamiklerin harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.  Soyer, "Özellikle yurtdışına gerçekleştirilen gezilerde sanatçılar, gazeteciler, uluslararası platformda etkin işadamlarımız ve dernek yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz de bulunmalı diye düşünüyorum. 2015 adaylığımızdan edindiğimiz en önemli deneyimlerden biri de; karar mercilerinin sivil toplumun bu işe sahiplenme oranını özellikle dikkate almalarından ibarettir.” diye konuştu.

ORTAK GÖRÜŞ: BU ŞANSI İYİ KULLANMALIYIZ ÇÜNKÜ…

Toplantıda özellikle yaşanan tüm sorun ve sıkıntılara rağmen İzmir’in EXPO yarışından galip çıkabilecek potansiyele sahip olduğu görüşü ağırlık kazandı. Brezilya’nın Sao Paulo kenti ile Dubai’nin İzmir’in en önemli rakipleri olduğu konusunda görüş birliği yapan İzmir’in akil adamları, sürece sivil inisiyatifin dahil edilmemesi ya da bunun fazla önemsenmemesi halinde sonucun can sıkıcı olabileceğini ve İzmir’in bu önemli uluslararası organizasyonu alma şansını ikinci kez kaybederek gelişimini büyük bir sekteye uğratabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazeteci-Yazar Öcal Uluç, Gazeteci ve Ege-Koop Danışma Kurulu EXPO Komisyonu Başkanı Nedim Atilla, Ekonomist ve Danimarka Fahri Konsolosu Dr. Ali Nail Kubalı, Turizm Bakanlığı Emekli Müsteşar Yardımcısı ve Yazar Güman Kızıltan, D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay, Kaya Termal Otel Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, İşadamı ve  BİYOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, Belçika İzmir Fahri Konsolosu Nezih Öztüre, UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege, İşadamı ve İsviçre Fahri Konsolosu Uğur Yüce, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Gelecek Dönem Guvernürü Güneş Ertaş, Herkes İçin Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu, Türk Tabipler Birliği İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Erdener Özer, Avusturya Konsolosu, Avukat Ülkü Caner, İşadamı ve İzlanda Fahri Konsolosu Esat Kardiçalı, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği İzmir Şube Başkanı Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya, Türk Eczacılar Birliği Eczacılar Odası İzmir Şube Başkanı Tuncay Sayılkan, Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevra Elmas, Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!