SGK devreye girdi, yatılı öğrenci ilaç şoku yaşadı

Güncelleme Tarihi:

SGK devreye girdi, yatılı öğrenci ilaç şoku yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 00:00

Sağlık yardımları öğrenim gördükleri okullarca karşılanan polis koleji, askeri liseler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında parasız yatılı veya burslu okuyan çocukların sağlık, ilaç ve tedavi hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) devredildi.

Haberin Devamı

Ancak devir günü itibariyle hastanede tedavi gördükten sonra eczaneden ilaç almak isteyen çocuklar provizyonda görünen muayene ve ilaç katılım bedellerini ödemeye başladı.

SGK’ya başvuru yapıldı
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sendika olarak 1 Ocak’tan bu yana öğrencilerin ve eczacıların mağduriyetlerinin giderilmesi için SGK’ya yazılı müracaatlarda bulunmalarına rağmen yanıt alamadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Parasız sağlık hizmeti sadece lafta kaldı. Bu konuda bir mağduriyeti de polis koleji, askeri liseler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yatılı okuyan öğrencilerimiz yaşıyor. 1 Ocak tarihine kadar bu öğrencilerimiz ilaç katılım payı, muayene katılım payı ödemeden ilaçlarını alıp tedavi olabiliyorlardı. Ama SGK’ya devir olunca, yatılı öğrencilerin nereden para bulacağını düşünemeyen SGK, yatılı öğrencileri, muayene ve ilaç katılım payı ücreti ödemek zorunda bıraktı. 10 yaşında çocuk hastalanacak, eczaneye gelince katılım payını nasıl ödeyecek?”

Haberin Devamı

SGK: Yasa böyle

SGK yetkilileri, 1 Ocak itibariyle tüm yurttaşların aynı şekilde ilaç ve muayene katılım payı ödeyeceklerini belirterek, “Polis koleji, askeri liseler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında parasız yatılı veya burslu okuyan çocukların eskiden olduğu gibi katılım payı ödememeleri için yeni bir kanuni düzenleme yapılması gerekiyor. Ancak bu düzenleme herkes için adil bir düzenlemedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!