Cuma ayrıldım, pazartesi iş teklifi aldım, tarım ve gıdaya daha yakınım

Güncelleme Tarihi:

Cuma ayrıldım, pazartesi iş teklifi aldım, tarım ve gıdaya daha yakınım
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 00:00

Akbank Genel Müdürlüğü görevinden iki ay önce ayrılan Ziya Akkurt, başta gıda, tarım ve enerji olmak üzere farklı sektörlere girmeyi düşündüğünü belirterek, “Gönlümün bir kenarında finans duruyor. Ancak işten cuma günü ayrıldım. Pazartesi günü ilk iş teklifi cebimdeydi. Gıda sektöründen gelen bu teklif bana farklı alanları düşündürdü” dedi.

Haberin Devamı

AKBANK’ın eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, tarım, gıda, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yatırım ve bağımsız yönetim kurulu üyeliği dahil her türlü opsiyonu değerlendirdiğini söyledi. Akkurt, finans sektöründe profesyonel olarak yer almanın gönlümün bir kenarında durduğunu belirterek, “Ancak bundan sonra profesyonel iş yaşamımın yanında yatırım tarafında da yer almak istiyorum. Özellikle tarım ve gıda sektöründe yerli yabancı ortaklarla yeni bir yatırımı planlıyoruz. Baktığım farklı sektörler var ancak çiftçi bir ailenin çocuğu olduğum için tarım sektörü bana daha yakın. Şu an daha oluşum safhasında olan bazı gelişmeler var. Tarım her zaman kafamda olan bir konuydu, üniversitede derslerini bile almıştım” dedi.
Pazartesi iş teklifi cebimdeydi
Akbank genel müdürlüğünden ayrılmasının üzerinden 2 ay geçtiğini vurgulayan Akkurt, şunları anlattı: “İşten bir cuma günü ayrıldım. Takip eden pazartesi sabahı yeni bir iş teklifi cebimdeydi. Gıda sektöründen gelen bu teklifle aslında farklı alanlara bakabileceğimi düşündüm. 28 yıl bankacılık yaptım. Bankacı iken, bir çok farklı sektörü inceliyor, öğreniyorsunuz. Herkesle temasınız oluyor. Dolayısıyla kendime yeni bir rota çizmekte zorlanmadım, hiç bir sektör bana yabancı değil. Hayatımın bu yeni döneminde bankacılıktaki tecrübelerimi kullanacağım. Şu anda bir yandan dinleniyorum, bir yandan da alternatifleri değerlendiriyorum.”
Reel sektöre geçenler başarılı
Finans sektöründen reel sektöre geçiş örneklerinin çok olduğunu kaydeden Akkurt, şöyle konuştu: “Finanstan reel sektöre geçenlerin büyük çoğunluğunun da başarılı olduğunu görüyoruz. Çünkü sermayeyi iyi yönetmeyi biliyorlar. İyi iş planı yapıyorlar ve uyguluyorlar. Akbank gibi önemli bir kurumun genel müdürlüğünden ayrılmış bir kişinin önündeki fırsatların da ona göre aynı seviyede olması gerekiyor. Dolayısıyla finans sektöründeki opsiyonlar daha çok konuştukça ortaya çıkıyor. Şimdiden hızlı hareket etmemek lazım. Benim yavaş hareket etmemin nedeni en doğru kararı vermek. Türkiye’de finans sektöründe büyüme potansiyel çok büyük. Bölgesel güç olmaya aday bir sektör. Dolayısıyla bu alanda alternatifler çok.”
Hiçbir bankayla görüşmedim
Henüz hiçbir bankayla resmi olarak görüşmediğini ifade eden Akkurt, “Farklı oluşumları konuşuyoruz ancak daha önce bazı bankaların adı geçirildi. Bunlar dahil hiçbir banka ile görüşmem olmadı. Zaten böyle bir niyet olsa da, önceden bir anlaşma olduğu algısının oluşmaması için, bu tekliflerin gelmesi zaman alabilir diye düşünüyorum. Şu an somutlaşmaya yakın bir enerji yatırımıyla ilgili gelişmeler var. Uluslararası boyutu olan bir iş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıldığım gün kızımı okuldan almaya gittim

Haberin Devamı

AKBANK’tan ayrıldığı gün kızını okuldan bizzat kendisinin almaya gittiğini söyleyen Ziya Akkurt, “O kadar uzun zaman olmuş ki, kızımın okuluna bile uğramaya vaktim olmamış. Tabi çocuk çok sevindi, koşarak kucağıma atladı. Eve kadar bana sarılıp, bırakmadı. Bu da benim için önemli bir andı” dedi.

Türkiye’ye gelmek isteyen yatırım fonları arıyor

FİNANS sektöründe uluslararası yatırım fonlarının ve özel sermaye şirketlerinin Türkiye’ye ilgisinin kriz sürecinde daha da arttığını belirten Ziya Akkurt, şöyle konuştu: “Türkiye’ye gelmek isteyen bazı yatırım fonlarından işbirliği teklifleri geliyor. Türkiye’ye yönelik bir fon oluşturmak isteyen bazı özel sermaye şirketleri var. Bunlarla görüşmelerim devam ediyor. Bu alan çok büyüyecek. Belki yatırım fonları tarafında hem yatırımcı hem de danışman olarak yer alabilirim.”

Haberin Devamı

İş fırsatları Yenibiris.com'da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!