Milyonluk şirketleri takas ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Milyonluk şirketleri takas ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2012 16:54

Takas ile alışveriş yöntemi milyon dolarlık şirket satışlarında kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Sistem Barter tarafından kurulan takas borsası takasdepo.com portalında ürün ve hizmetlerin yanı sıra şirket takasları da yapılıyor. İş değiştirmek isteyen veya farklı sektörlerde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı iş adamları fabrikalarını, tatil köylerini veya eğlence mekanlarını takas yoluyla taliplilerine satıyor. Takas borsasında 3 milyon dolarlık otel, 1 milyon dolarlık taş ocağı, 2 milyon dolarlık mantar üretim çiftliği ve 300 bin dolarlık sinema salonu dikkat çekiyor.

Şu anda perakendeden tarıma madencilikten turizme kadar 20’ye yakın şirket ve işletmenin takasa sunulduğu bilgisini veren Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, “İşletme sahipleri farklı bir alanda yatırım yapmak veya sermaye ortağı bulmak amacıyla işletmelerinin tamamını veya bir kısmını takasa sunabiliyor. Karşılığında ise aldıkları ürün ve nakit parayı yeni işlerinde değerlendiriyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Besle, "ilk başlarda ürün takasıyla başlayan işlemlerde artık lüks konut, araba ve şirket takaslarına başladık. Türkiye ve yurt dışından çok sayıda firma temsilcileri aracılığıyla anlık takas işlemleri yapabiliyor. Örneğin, Profilo Alışveriş Merkezi içerisinde faal durumda restoran 200 bin TL, Antep'te satılık taş ocağı 1 milyon TL, Denizli’de AVM içinde bowling salonu 2 milyon TL değerle takasa sunuldu. Bazı işletmelerin tamamı, bazılarının ise yüzde 50’si nakit kalanını ise takas yoluyla satın almak mümkün” ifadelerini kullandı.

350 DAİRE TAKAS ETTİK

Sistem Barter olarak 2012 yılıyla birlikte Anadolu illerinde bayilik vermeye başladıklarını anlatan Besle, “Şu anda Ankara, İzmir, Bursa, Adapazarı, Denizli ve Erzurum illerinde bayiliklerimiz bulunuyor. Yaptığımız görüşmeler sonunda bu sayıyı yakın zamanda 20 ile kadar çıkaracağız. İşletmeler kimi zaman elindeki atıl ürün ve hizmetleri kimi zaman da yatırım fırsatlarını değerlendirmek için takas yöntemini tercih ediyor. 2011 yılında 350 daire, 80 araç ve 100 adet arsa takasına imza attık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!