2009’da 100 yeni müşteriye 3 milyar TL finansman sağlandı

Güncelleme Tarihi:

2009’da 100 yeni müşteriye 3 milyar TL finansman sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 00:00

Bu yıl sonu itibarıyla 100 binden fazla KOBİ’ye 3 milyar TL’yi aşkın yeni finansman sağlayarak hedeflerine ulaşmış olacaklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, şu anda 1858 kişilik ekiple, 1 milyon 182 bin 582 KOBİ müşterimize hizmet verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

2009’da 100 yeni müşteriye 3 milyar TL finansman sağlandı
BU yıl sonu itibarıyla 100 binden fazla KOBİ’ye 3 milyar TL’yi aşkın yeni finansman sağlayarak hedeflerine ulaşmış olacaklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, şu anda 1858 kişilik ekiple, 1 milyon 182 bin 582 KOBİ müşterimize hizmet        verdiklerini açıkladı.

GARANTİ Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, halen Türkiye çapında toplam 752 şubenin 594’ünde, KOBİ bankacılığında uzmanlaşmış, zamanının tamamını KOBİ’ye ayıran 1858 kişilik ekiple, 1 milyon 182 bin 582 KOBİ müşterimize hizmet verdiklerini belirtirken, “Bu yıl 100 binden fazla KOBİ’ye 3 milyar TL’yi aşkın yeni finansman sağlayarak hedeflerimize ulaştık” dedi.
KOBİ’lerin payı yüzde 33
Eylül ayı itibarıyla resmi KOBİ tanımına giren işletmelere toplamda 18.1 milyar TL kredi sağladıklarını belirten Nafiz Karadere, şu bilgileri verdi: “Garanti Bankası’nın kendi KOBİ tanımına göre verdiği KOBİ kredilerinin toplama oranı yüzde 11.5 olarak gerçekleşti. Resmi KOBİ tanımıyla ise bankamız toplam kredileri içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 33. Eylül 2009’da bankacılık sektörün toplam  KOBİ nakdi ve gayrı nakdi kredi büyüklüğü 113.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Nakdi kredilerdeki payımız yüzde 16 olarak gerçekleşirken, gayrı nakdi kredilerdeki payımız yüzde 15.8 oldu.”
100 binden fazla KOBİ
BDDK verileri esas alındığında bankacılık sektöründe KOBİ’lere verilen nakdi kredilerin toplamının Eylül 2008’de 95 milyar TL düzeyinde iken 2009 Eylül ayında yüzde 14 daralmayla 82 milyar TL gerilediğini hatırlatan Karadere, şu değerlendirmeyi yaptı: “Aynı trendi kredili müşteri adetlerinde de görmek mümkün. Bu dönem içinde Garanti Bankası olarak üzerinde önemle durduğumuz konu, yeni kredi taleplerini değerlendirmenin yanı sıra müşterilerimize çok yakın durarak daha sık saha ziyaretleriyle, olası ihtiyaçlarını öncesinde tespit etmek ve çözüm sunacak ortamı oluşturmaktı. Bu yaklaşımın  sonucunda aynı dönemde Garanti Bankası’nın pazar payında artış dikkate değer. 2009 yılı sonu itibarıyla 100 binden fazla KOBİ’ye 3 milyar TL’yi aşkın yeni finansman sağlamaya dönük hedefimize ulaşmış olacağız.”
2010 rekabet yılı
“2010, özellikle KOBİ kredilerinde rekabetin artacağı bir yıl olacak” diyen Nafiz Karadere, Garanti Bankası olarak hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Toplam krediler içinde KOBİ kredilerin payını yüzde 35 olarak hedefliyoruz. KOBİ’lerimizin sektörel ihtiyaçlarına yanıt verecek, verimli ve etkin çalışmalarına destek veren, rekabette farklılaşmalarına olanak sağlayacak yeni ürün ve hizmet sunmaya devam edeceğiz. Garanti Bankası olarak Türkiye’de KOBİ bankacılığını ayrı bir işkolu olarak ele alan ve buna uygun yapılanmaya giden ilk özel bankayız. 1997’de İş Sahibi Destek programı ile birlikte ilk kez KOBİ müşterilerimizin gerek ticari gerekse bireysel ihtiyaçlarına tek elden hizmet verecek bir modelle çalışmaya başladık. 2010 yılında da yeni şube açılışları ve tüm şubesiz bankacılık kanalları hizmet sunduğumuz ürünlerimizidaha da fazla müşteriye ulaştırabilmektir.”

Haberin Devamı

47 ilde 19 bin KOBİ’ye ulaşıldı

Haberin Devamı

KOBİ’lerin, geleceğe hazırlamak için sadece finansman desteği değil, onların bilgiye dayalı ihtiyaçlarını karşılayabilecek etkinlikler de yaptıklarını belirten Nafiz Karadere, “Şimdiye kadar 47 ilde 62 toplantı gerçekleştirdik. Toplantılar aracılığıyla 19 bini aşkın KOBİ’yle bölgesel planlar, fırsat analizleri ve piyasa değerlendirmeleri gibi konularda görüş alışverişinde bulunma fırsatı elde edildi” dedi.

Kadın girişimciye ‘özel paket’ fırsatı

KADINLARA ayrı bir segment olarak ürün ve hizmet sunan ilk Türk bankası olduklarını belirten Nafiz Karadere, şöyle konuştu: “Her sektördeki kadın girişimcinin işini büyütebilmesi için ihtiyaç duyduğu cesaret, iletişim ağı, eğitim ve finansman desteğini karşılamak amacıyla, Kadın Girişimci Destek Paketi’ni hizmete sunduk. Bu paketle, belirli bir yatırım projesine sahip olan veya mevcut firmasını genişletmek isteyen kadın girişimcilerin, yerel ve uluslararası piyasalarda rekabet edecek düzeye ulaşmaları için fırsat sunduk. Paket kapsamında, bugüne kadar, 6.198 kadın girişimciye, toplam 173.5 milyon TL tutarında finansman sağlandık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!