20 yılda 131 şirketi halka açtı kendisi 10 milyon dolar topladı

Güncelleme Tarihi:

20 yılda 131 şirketi halka açtı kendisi 10 milyon dolar topladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 00:00

Sermaye piyasalarında 20 yıldır faaliyet gösteren aracı kurumlarından Global Menkul Değerler, yüzde 25’ini halka açtı. Halka arzdan 10 milyon dolarlık gelir elde eden Global Menkul Değerler halka arz gelirini kurumsal finansman faaliyetlerinin, portföy yönetimi ve şube sayısının artırılmasında kullanacak.

Haberin Devamı

4.6 milyar dolarlık hacim
Tavan fiyatı 1.65 lira olarak gerçekleşen halka arza, 2 bin 500 yatırımcıdan 2.5 kat talep olurken, toplam talep miktarı 41 milyon lirayı yakaladı. İMKB’nin 25’inci kuruluş yıldönümünde “En çok işlem gerçekleştiren bağımsız aracı kurum” olarak ödüllendirildiklerini hatırlatan Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sağıroğlu, şu bilgileri verdi: “Global Menkul Değerler 20 yıldır sermaye piyasalarında hizmet veriyor. Kurulduğumuz günden bu yana 80’inde lider ve eş lider olmak üzere toplam 131 işlem yaptık. Halka arz, şirket evlilikleri ve özelleştirme gibi danışmanlık hizmetlerimizin toplamı ise 4.6 milyar doları buldu. Global Menkul Değerler halen 11 şube ile faaliyet gösteriyor. Bir yıl içinde şube sayısını 20’ye çıkaracağız. Global Menkul Değerler, borsadaki tüm işlemlerin yüzde 2.5’ini gerçekleştiriyor. Yabancıların Türkiye’de yatırım iştahının hâlâ çok yüksek. Bu iştaha danışmanlık yapmak için faaliyetlerimizi artıracağız.”
28 Haziran’da borsada
Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer de, halka arzı Gedik Menkul Değerler’in  gerçekleştirdiğini belirterek, halka arzda 2.5 kat taleple karşılaştıklarını “vurgularken fiyatımız yüzde 20 iskontolu” dedi.

Haberin Devamı

Seferberlik etkili oldu

GLOBAL Menkul Değerler’in halka açılma kararında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB’nin başlattığı halka arz seferberliğinin etkili olduğunu anlatan Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer,  “Borsada kote olmayan ama halka açık statüsünde bir şirketiz. SPK bizim gibi şirketleri ziyareti sırasında halka arz için bilgilendirmeler yapıyordu. Bizde bu ziyaret sonrasında halka açılmaya karar verdik” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!