20 valiye Mercedes freni

Güncelleme Tarihi:

20 valiye Mercedes freni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit'in, tasarruf gerekçesiyle başta Mercedes olmak üzere lüks makam arabalarını kullanmama uygulaması giderek genişlerken, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel de 20 il valisine alınacak Mercedes otomobillere engel oldu.

İçişleri Bakanlığı 20 ilin valisine çoğunluğu Mercedes olmak üzere lüks makam arabası alınması için Maliye Bakanlığı'na başvurdu. Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ise alımlar için olur vermedi. İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ve kimi valiliklerin yakınmalarını Maliye Bakanlığı'na iletmeleri ve ‘‘Arabaların alımı geciktikçe fiyatları artıyor’’ biçiminde gerekçe göstermeleri üzerine Temizel'in lüks araba isteklerini reddettiği öğrenildi.

ŞİMDİKİLER ÇALIŞIYOR

Temizel, Maliye Bakanlığı bürokratlarına tavrının gerekçesini açıklarken, ‘‘Hükümet ülke ekonomisinin mevcut durumunu özenle izliyor ve ekonomik hedeflere ulaşılması açısından gerekli hassasiyeti gösteriyor. Bu kapsamda ülke kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması ve tasarruf ilkelerine uygun hareket edilmesi hayati önemde. Bu hususların gerçekleştirilmesi sırasında devleti temsil edenlerin görevlerine ilişkin zaruri ihtiyaçlarının da karşılanması gerekiyor. Aynı çerçevde halen valiliklerin makam araçlarının çalışır vaziyette olduğunu biliyoruz. Halen kullanılan makam araçlarının ekonomik ömürlerini de dikkate alarak İçişleri Bakanlığı önerisi ayrıca değerlendirecektir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!