20 günde 174 milyon ciroya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

20 günde 174 milyon ciroya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 21:49

'Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak Kampanyası’ kampanyası ile konut alıcısına 15 Haziran’a kadar yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat fırsatı sunan markalı konut geliştiriciler, önemli satış rakamlarına ulaştı. Kampanyanın konut pazarını hareketlendirdiğini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Teknik Yapı olarak kampanya kapsamında sattığımız konut ve ofis sayısı 253’ye ulaştı. Toplam ciro ise 174 milyon civarına” dedi.

Haberin Devamı

Dolardaki artışın konut piyasasına etkisini değerlendiren Durbakayım, “Mesela dövizin suni olarak şişmesi, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların yatırım stratejilerindeki gayrimenkulun payını arttırdı. Değerlenen dövizde kar realizasyonuna giden yurtiçi yatırımcılar da buna eklenince, yatırım amaçlı satışlarda hızlı bir artış oldu. Bu gelişme, peşin satış oranını yüzde 25’e yükseltti” diye konuştu. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise “Döviz hiçbir zaman miras için biriktirilen bir enstürman değildir” dedi.

3 MİLYAR AŞILDI
Kampanyayı değerlendiren Nazmi Durbakayım, “Devletimizin iki kamu bankası vasıtasıyla konut kredi faizini 0.98’e indirmesi sonrası biz yapı müteahhitleri de yüzde 20 indirim kararı aldık. Kampanya sektörümüzün biraz ağırlaşan temposuna ivme kazandırdı. Kampanyamız bilindiği gibi 15 Haziran 2018 tarihinde bitiyor. Daha ilk 10 gününde tüm firmalar olarak öngördüğümüz hedefi yani 3 milyarı yakaladık. Kampanya sonunda ilk hedefi ikiye katlayacağız gibi görünüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİR VE FİKİRTEPE DEVREYE ALINACAK
Teknik Yapı’nın yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Umut Durbakayım, “Yılın ilk yarısında Kartal’da iki büyük projenin satışına başladık. Yılın ikinci yarısında ise İzmir ve Fikirtepe’deki projelerimizi devreye alacağız. Seçim sonucu ne olursa olsun, konut fiyatlarında yukarı doğru bir miktar düzeltme yaşanacak. Bu nedenle konut ya da ofis almak için bir fırsat döneminde olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

BAKMADAN GEÇME!