2 yılda Türkiye’ye 10 milyar yatıracak

Güncelleme Tarihi:

2 yılda Türkiye’ye 10 milyar yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2019 08:30

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’deki yatırımlarına 2019 ve 2020’de ara vermeden devam edeceklerini belirterek, “Bu yıl 4.9 milyar lira olmak üzere 2 yılın sonunda yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte 2 bin 560 kişi de direkt istihdam edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de geçen yıl yaşanan bazı sıkıntıların, yabancılar açısından birtakım yatırım fırsatlarını beraberinde getirdiğine işaret eden Akın, “Türkiye her kesimi ile Yeni Ekonomi Programı’nın arkasında durduğunu göstermeye devam ederse 2019’un ikinci yarısından itibaren yatırımları çekecek ve iyi bir çıkış dönemine başlayacaktır. Kimse sonradan ağlamasın, pişman olmasın. Şu anda, Türkiye’ye yatırım yapmak için en güzel dönem. Tüm yatırımcılara söylüyorum; elinizi çabuk tutun” diye konuştu.
Akın, yatırım yaparken önceliklerinin ‘çıkılabilecek sektörlere girmek’ olduğunu belirterek, “Kalıcı ve sektörün en büyüğü olalım diye bir iddiamız yok. Biz sektörün iyi bir markası olalım, o sektörde kupon şirketler yaratalım ve o şirketleri de Türkiye ekonomisine ve iş hayatına hediye edelim istiyoruz. Amacımız istihdam yaratan şirketler üretmek ve bu sayede ülkenin kurumsal gelişimini desteklemek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!